Results 1 to 3 of 3

Thread: Apple Mail - GAL lookup returns Aliases

  1. #1
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Stuttgart / Germany
    Posts
    223
    Rep Power
    9

    Default Apple Mail - GAL lookup returns Aliases

    Hi all,

    we have some MAC users doing a anonymouns LDAP bind to the Zimbra Server for GAL lookups in their native Apple mail app. Everything was working ok until some of them switched to snow leopard (MAC OS 10.6).

    The users on MAC OS 10.6 report that GAL lookups now yield the wrong address for accounts that have one or more aliases. In that case one of the aliases is returned and not the "real" account address....

    Server version is 6.0.5 (Network Edition).

    Is this a known issue and/or can someone confirm this behavior? Is there a workaround? I could not find anything in the forums or in bugzilla...

    Regards
    Thomas

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    1,474
    Rep Power
    9

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Stuttgart / Germany
    Posts
    223
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by ewilen View Post

    My workaround has been to limit my use of aliases. Instead, if I want someone to be able to receive mail under another address, I create a distribution list with just that one person in it. Aliases can't be hidden in the GAL; distribution lists can be.
    Hi ewilen,

    thanks for the feedback. The distribution list workaround is ok. I stumbled upon various problems with aliases in the past - although this special behavior of MAC OS X 10.6 was new to me (as 10.5 behaved different).

    Thanx and regards
    Thomas

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  2. [SOLVED] zimbra 6.0.6 mailbox server stoped
    By kline in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 05-03-2010, 07:14 AM
  3. [SOLVED] service zimbra starting slow
    By lufermalgo in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 02-05-2010, 02:06 PM
  4. Problem with Postfix and MTA
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-16-2008, 06:47 AM
  5. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 05:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •