Results 1 to 2 of 2

Thread: Can't receive email - Relay Access Denied

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Rep Power

    Default Can't receive email - Relay Access Denied

    I've just installed Zimbra on a fresh install of Centos 4 and I can't receive email. A quick check of the /var/log/zimbra.log shows the following (after a restart of Zimbra):

    Oct 16 12:58:48 mail zimbramon[12705]: 12705:info: Doing startup
    Oct 16 12:58:48 mail postfix/smtpd[16815]: disconnect from localhost.localdomain[]
    Oct 16 12:58:49 mail zimbramon[16819]: 16819:info: Zimbra Monitor startup: 16819
    Oct 16 12:58:49 mail zimbramon[16819]: 16819:info: Process 1402 not found - removing /opt/zimbra/zimbramon/FIFO/
    Oct 16 12:58:49 mail zimbramon[16850]: 16850:info: Status monitor startup
    Oct 16 12:58:49 mail zimbramon[16851]: 16851:info: Creating soap server on port 7777
    Oct 16 12:58:56 mail postfix/smtpd[16815]: connect from[]
    Oct 16 12:58:58 mail postfix/smtpd[16815]: NOQUEUE: reject: RCPT from[]: 554 <>: Relay access denied; from=<> to=<> proto=SMTP helo=<>
    Oct 16 12:58:58 mail postfix/smtpd[16815]: lost connection after RCPT from[]
    Oct 16 12:58:58 mail postfix/smtpd[16815]: disconnect from[]

    Why is it denying relaying when the email is to the domain that is hosted on the server???
    • I've tweaked /opt/zimbra/postfix/ to set myhostname to without any apparent effect.
    • mlind is a valid account in Zimbra and has as an alias a valid shell account name, though I don't expect the shell account to have any effect on this.
    • Turning off dns lookups on the MTA tab also has no effect.

    Looking through the admin guide and nothing jumps out at me... What am I missing?


  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    San Mateo, CA
    Rep Power


    Which domain is hosted on zimbra?

    Where is the mail coming from? A test server? A mail client?

Similar Threads

  1. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  2. Backup issues
    By telescop in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-01-2007, 05:09 PM
  3. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 02:56 AM
  4. Move server to different OS
    By EriSan500 in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 03-05-2006, 12:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts