Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: SMTP Auth Failing?

  1. #11
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    52
    Rep Power
    10

    Default

    I just upgraded to M2 and found that saslauthd stopped working. Looking in the saslauthd.conf file, I noticed that the url is set to use https and the zimbra_cert_file is set to /opt/zimbra/conf/smtpd.crt which does not exist on my system. At any rate, I changed the url to "http" and now the auth seems to be working. What should I do to use https for the soap services or should I just leave it alone?


    Quote Originally Posted by anand
    $ cat /opt/zimbra/cyrus-sasl/etc/saslauthd.conf

    Is zimbra_url there look right?

    (URL should have "/service/soap/" for the filename part of it)

  2. #12
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by tron
    I just upgraded to M2 and found that saslauthd stopped working. Looking in the saslauthd.conf file, I noticed that the url is set to use https and the zimbra_cert_file is set to /opt/zimbra/conf/smtpd.crt which does not exist on my system. At any rate, I changed the url to "http" and now the auth seems to be working. What should I do to use https for the soap services or should I just leave it alone?
    In the future please start a new thread for a new release. Things change so don't want to confuse the different releases at this early stage.

    The *upgrade* isn't really support yet so can't really comment. Not sure how you got there but this may or may not be upgrade related. It will be fine if this is all on one node. Not really a security risk.

  3. #13
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    52
    Rep Power
    10

    Default

    Sorry, Kevin. Next time I will start a new thread. To answer your question, this is upgrade related, and I am using M2.


    Quote Originally Posted by KevinH
    In the future please start a new thread for a new release. Things change so don't want to confuse the different releases at this early stage.

    The *upgrade* isn't really support yet so can't really comment. Not sure how you got there but this may or may not be upgrade related. It will be fine if this is all on one node. Not really a security risk.

  4. #14
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by tron
    Sorry, Kevin. Next time I will start a new thread. To answer your question, this is upgrade related, and I am using M2.
    How did you upgrade? Run the various SQL srcipts, after you ran the installer. You might want to try to recreate your SSL certs. You can search and see how to do that.

  5. #15
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Roswell, GA
    Posts
    58
    Rep Power
    10

    Default running m3_381 and still had to do the mucking

    Figured you guys wanted to know.

    Juan

  6. #16
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default Which mucking?

    The mucking with the certs, or with saslauthd.conf.in?

Similar Threads

  1. sms zimlet troubleshooting
    By switchnetworks in forum Zimlets
    Replies: 19
    Last Post: 09-09-2009, 05:37 AM
  2. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  3. SMTP auth not working outside of ZCS's subnet
    By dvb in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 02-08-2007, 02:34 PM
  4. SMTP Auth error 535
    By FloydWilliams in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 01-04-2007, 02:33 PM
  5. Enable SMTP Auth to external users
    By VictorMedina in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 05-24-2006, 11:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •