Results 1 to 3 of 3

Thread: [SOLVED] PHPMailer + Zimbra

  1. #1
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] PHPMailer + Zimbra

    Hello,

    I have a php project that is making a call to my Zimbra mail server. Everything goes fine. In fact, here is the debugger information showing the message should have been received by my Zimbra mailer.

    PHP Code:
    SMTP -> FROM SERVER:
    220 mail.xxx.com ESMTP Postfix
    SMTP 
    -> FROM SERVER:
    250-mail.xxx.com
    250
    -PIPELINING
    250
    -SIZE 10240000
    250
    -VRFY
    250
    -ETRN
    250
    -STARTTLS
    250
    -AUTH LOGIN PLAIN
    250
    -AUTH=LOGIN PLAIN
    250
    -ENHANCEDSTATUSCODES
    250
    -8BITMIME
    250 DSN
    SMTP 
    -> FROM SERVER:
    250 2.1.0 Ok
    SMTP 
    -> FROM SERVER:
    250 2.1.5 Ok
    SMTP 
    -> FROM SERVER:
    354 End data with .
    SMTP -> FROM SERVER:
    250 2.0.0 Okqueued as 8337D256D53
    SMTP 
    -> FROM SERVER:
    221 2.0.0 Bye
    Message has been sent 
    I'm almost positive the problem does not exist in my PHP code or the server running the code. So my question is: Is there a way for me to check on the server that the message being sent from the PHP code was revived and processed by the Zimbra server? I have looked in the /opt/zimbra/logs folder and in the audit.log, I can see this:

    PHP Code:
    2010-09-16 13:30:33,046 INFO  [btpool0-207] [name=postmaster@xxx.com;ip=xx.xxx.xx.181;] security cmd=Authaccount=postmaster@xxx.comprotocol=soap
    I'm think that means the server received the message. However the e-mail is still not showing up in the in-box.

    Any ides would be greatly appreciated.


    [EDIT]
    I also have this in my zimbra.log. However I'm still trying to figure out what it means.

    PHP Code:
    Sep 16 13:05:31 mail postfix/smtpd[2796]: connect from unknown[xxx.xxx.xxx.72]
    Sep 16 13:05:31 mail saslauthd[5379]: zmauthauthenticating against elected url 'https://mail.xxx.com:7071/service/admin/soap/' ...
    Sep 16 13:05:32 mail saslauthd[5379]: zmposturl='https://mail.xxx.com:7071/service/admin/soap/' returned buffer->data='<soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope"><soap:Header><context xmlns="urn:zimbra"><change token="40100"/></context></soap:Header><soap:Body><AuthResponse xmlns="urn:zimbraAccount"><authToken>xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx</authToken><lifetime>172800000</lifetime><skin>beach</skin></AuthResponse></soap:Body></soap:Envelope>'hti->error=''
    Sep 16 13:05:32 mail saslauthd[5379]: auth_zimbrapostmaster@xx.com auth OK
    Sep 16 13
    :05:32 mail postfix/smtpd[2796]: 539A2256D44client=unknown[xxx.xxx.xxx.72], sasl_method=LOGINsasl_username=postmaster@xxx.com
    Sep 16 13
    :05:32 mail postfix/cleanup[7752]: 539A2256D44message-id=<4c921a6cc42be@xxx.com>
    Sep 16 13:05:32 mail postfix/qmgr[5372]: 539A2256D44from=<appreview@xxx.com>, size=2335nrcpt=(queue active)
    Sep 16 13:05:32 mail postfix/smtpd[2796]: disconnect from unknown[xxx.xxx.xxx.72]
    Sep 16 13:05:32 mail amavis[24751]: (24751-19ESMTP::10024 /opt/zimbra/data/amavisd/tmp/amavis-20100916T072441-24751: <appreview@xxx.com> -> <appreview@xxx.com>,<luke@xxx.comSIZE=2335 BODY=8BITMIME Receivedfrom mail.genwi.com ([127.0.0.1]) by localhost (mail.genwi.com [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024with ESMTPThu16 Sep 2010 13:05:32 -0700 (MST)
    Sep 16 13:05:32 mail amavis[24751]: (24751-19CheckingQx+1C8UVt+EO [xxx.xxx.xxx.72] <appreview@xxx.com> -> <appreview@xxx.com>,<luke@xxx.com
    Thanks,
    Luke
    Last edited by Lukazar; 09-17-2010 at 10:53 AM. Reason: more complete.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    After further investigation I've found this....


    PHP Code:
     amavis[2883]: (02883-09Blocked SPAM, [xxx.xxx.xxx.72] [xxx.xxx.xxx.72] <appreview@xxx.com> -> <luke@xxx.com>, Message-ID: <14950ba4b58a850b7101d4203ea89dab@xxx.xxx.xxx.72>, mail_idgQCiBYYEvYkNHits15.908size22996754 ms 
    I'm not familiar at all with mail servers or zimbra so I'm in the process of RTFM, however if anyone has a good link about preventing automated email from getting spammed it would be appreciated.

    Also to note, I'm guess the reason why its getting spammed is because of the hit rating, because the e-mail that does go through in my script gets a Hits: of around 14.

    Thanks,
    Luke

  3. #3
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default Solved

    The problem was fixed by me specifying a hostname which removed the localhost within the header which I think was causing Zimbra to disregard the message as spam.

Similar Threads

  1. Migrate Zimbra Server to VMware
    By Oasy in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 07-14-2010, 08:13 AM
  2. Zimbra spam system
    By rajahd in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 04-16-2008, 08:25 PM
  3. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 02:00 AM
  4. [SOLVED] Clamav problem ? What's happening ?
    By aNt1X in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 02-14-2008, 05:43 AM
  5. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 04:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •