Results 1 to 8 of 8

Thread: No Status or Statistics Showing

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    52
    Rep Power
    10

    Default No Status or Statistics Showing

    The web admin does not display any statistics or status. For Statistics, it says data not yet available even thought I have it running for over 24 hours now. For Status, it says "Status data is not available"

    What do I need to do enable the Status and statistics display?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    There are some bugs in this release with stats/status. Take a look at:

    http://www.zimbra.com/forums/showthr...ighlight=stats

    This may give you some ideas of where to look.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    52
    Rep Power
    10

    Default

    Thanks, I followed the suggestion in the post and got the status to display. I have two more questions regarding stats:

    1) I have graphs for inbound message volume and count, but not for Disk Usage. Should I be doing something else?

    2) I have two machines set up. One is running the spam/virus filter and the other is running the mailbox, ldap etc. I can get graphs for the second machine but not the virus/spam filter machine. I noticed that mysql is not running on the filter machine, does it need to? Should I have it log to the localhost or the second one running ldap and mailbox?


    Quote Originally Posted by KevinH
    There are some bugs in this release with stats/status. Take a look at:

    http://www.zimbra.com/forums/showthr...ighlight=stats

    This may give you some ideas of where to look.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by tron
    1) I have graphs for inbound message volume and count, but not for Disk Usage. Should I be doing something else?
    It may take time for those to kick in. Assuming it's all up and running now.

    Quote Originally Posted by tron
    2) I have two machines set up. One is running the spam/virus filter and the other is running the mailbox, ldap etc. I can get graphs for the second machine but not the virus/spam filter machine. I noticed that mysql is not running on the filter machine, does it need to? Should I have it log to the localhost or the second one running ldap and mailbox?
    MySQL is only need on the mailbox nodes. So on the antivirus/spam node you don't need it. Stats on multi-node needed some work. This should be fixed in the next release.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    52
    Rep Power
    10

    Default

    Thank you. So is there an ETA for the next release? We are planning to migrate our mail service to the zimbra platform this month. Should we wait for the next release or should we go ahead with this one. We are looking at about 2000 mail users.

    Quote Originally Posted by KevinH
    It may take time for those to kick in. Assuming it's all up and running now.



    MySQL is only need on the mailbox nodes. So on the antivirus/spam node you don't need it. Stats on multi-node needed some work. This should be fixed in the next release.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by tron
    Thank you. So is there an ETA for the next release? We are planning to migrate our mail service to the zimbra platform this month. Should we wait for the next release or should we go ahead with this one. We are looking at about 2000 mail users.
    No date yet..
    http://www.zimbra.com/forums/showthr...p?threadid=436

    In the software is still beta so you should make sure you test the features you need to make sure you are happy. We run it in production here at Zimbra, but we've got a few people who know how to fix things if they go wrong

  7. #7
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    52
    Rep Power
    10

    Default

    Thanks. So, in your future release, you would offer an easy upgrade option so that all existing settings and data will be preserved, right?

    Quote Originally Posted by KevinH
    No date yet..
    http://www.zimbra.com/forums/showthr...p?threadid=436

    In the software is still beta so you should make sure you test the features you need to make sure you are happy. We run it in production here at Zimbra, but we've got a few people who know how to fix things if they go wrong

  8. #8
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by tron
    Thanks. So, in your future release, you would offer an easy upgrade option so that all existing settings and data will be preserved, right?
    That's the goal. But my *it's beta* warning should still be in effect. So it may not be as simple as we hope. If there are no schema changes it's simple. Just run install.sh from the new release. If there are schema changes then you'll need to run a couple perl scripts to migrate the databases first.

Similar Threads

  1. mysql.server is not running
    By Oswald-Kolle in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 05-01-2007, 08:28 AM
  2. Tomcat, Java VM Problems - RAM related? Help
    By Mo_Hong in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2007, 02:00 PM
  3. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM
  4. Tomcat hanging
    By Morg0 in forum Administrators
    Replies: 42
    Last Post: 04-19-2006, 08:06 PM
  5. mta and mailbox die
    By Morg0 in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-20-2006, 03:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •