Results 1 to 3 of 3

Thread: amavisd segfault libc-2.7.so

  1. #1
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    2
    Rep Power
    4

    Default amavisd segfault libc-2.7.so

    I have a message stuck in queue:

    Code:
    zimbra@zimbra:/root$ postqueue -p
    -Queue ID- --Size-- ----Arrival Time---- -Sender/Recipient-------
    AF8BD4B40A3  3237938 Mon Oct 25 12:23:24  email@example.com
    (lost connection with 127.0.0.1[127.0.0.1] while sending end of data -- message may be sent more than once)
                                             email@example.com
                                             email@example.com
                                             email@example.com
    
    -- 3163 Kbytes in 1 Request.
    Every time I try to flush the queue, I get a message like this in /var/log/messages
    Code:
    zimbra kernel: [2038137.758856] amavisd[2927]: segfault at d3344fbf ip b7e2e83b sp bff76af0 error 5 in libc-2.7.so[b7dc3000+149000]
    That message is consistent. The email contains a standard tar.gz attachment. If the same email is sent with the files in a zip archive instead of a tar.gz the email is delivered successfully. I have updated the virus defs but no change. Any pointers?

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Have you done any system upgrades recently (you might like to check if a new version of that module is available)? Perhaps checking the Ubuntu list might reveal something: +segfault +libc-2.7.so - Yahoo! Search Results
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    2
    Rep Power
    4

    Default

    No there have been no updates to the server. This one message is the only one it occurs on that I'm aware to this point have months of operations on this version.

    Of course I had already checked for updates to the server and similar problems. I came the forum as a last resort.

    I do have a bit more info. The issue appears related to when amavis passes the message off to spamassasin.

    Code:
    zimbra amavis[5064]: SpamControl: init_child on SpamAssassin done
    
    zimbra postfix/smtp[4754]: AF8BD4B40A3: to=<email@example.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=48143, delays=48135/0.01/0/7.8, dsn=4.4.2, status=deferred (lost connection with 127.0.0.1[127.0.0.1] while sending end of data -- message may be sent more than once)

Similar Threads

  1. Did I miss something? (Zimbra GA 6.0.8 on Ubuntu 10.04)
    By vpetersson in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-26-2010, 06:29 AM
  2. Replies: 12
    Last Post: 02-23-2008, 11:16 PM
  3. Replies: 5
    Last Post: 12-04-2007, 04:40 PM
  4. Building SVN for CentOS 4.4 (mysql)
    By GrepACE in forum Developers
    Replies: 3
    Last Post: 12-29-2006, 09:54 PM
  5. Extremely High Memory Usage for Amavisd
    By atomicfission in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-02-2006, 02:23 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •