Results 1 to 6 of 6

Thread: Zimbra Release 5.0.20 problem sending mail with attacched file

  1. #1
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Milano - Italy
    Posts
    43
    Rep Power
    10

    Default Zimbra Release 5.0.20 problem sending mail with attacched file

    Hi All,
    I have a BIG problem
    from yesterday a Zimbra server that worked perfectly for one year stop sending mail with attached file.... above 3MB only 2MB work
    Already check max file size (10240KB) and so on..

    # zmcontrol -v
    Release 5.0.20_GA_3127.RHEL5_20091102114907 CentOS5 FOSS edition

    in mailboxlog we have this error message:

    smtp - Exception occurred during SendMsg: com.zimbra.cs.mailbox.MailSender$SafeSendFailedExc eption
    .....

    SoapEngine
    - handler exception
    com.zimbra.cs.mailbox.MailServiceException: SMTP server reported: null
    ................

    Thanks in Advanced for any Help :-)

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    The file size may be greater than you have set in your Admin UI (it depends on the encoding), see this article and increase the size and see if the message gets sent.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Milano - Italy
    Posts
    43
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    The file size may be greater than you have set in your Admin UI (it depends on the encoding), see this article and increase the size and see if the message gets sent.
    Thank you for your answer.
    I know that the global file size dependes of encoding.
    We set Maximum message size (kb): 20000

    in main.cf:message_size_limit = 20480000

    As said befor until 2 days ago all works as charm...

  4. #4
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Massachusetts
    Posts
    965
    Rep Power
    10

    Default

    The error message you are getting seems to me to indicate something other than a size issue. Are you sure it isn't the type of file you are trying to attach as opposed to the size?

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    What's the whole of the error you're receiving in maillog?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Milano - Italy
    Posts
    43
    Rep Power
    10

    Default [solved]

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    What's the whole of the error you're receiving in maillog?
    Opsss...
    Solved.
    Mailarchiva is the problem
    in my main.cf:
    smtpd_milters = inet:10.13.10.116:8092

    removed this line all works fine... te problem now is how to fix mailarchiva ;-)
    thanks

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 02-12-2008, 11:55 AM
  3. Replies: 22
    Last Post: 12-02-2007, 05:05 PM
  4. Issues...
    By timothyalangorman in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 11-19-2007, 10:43 AM
  5. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 09:09 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •