Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] Problem with LDAP connection

  1. #1
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default [SOLVED] Problem with LDAP connection

    Hi!

    How I can connect from an external phpldapadmin site to a local zimbra LDAP?

    What DN and password I have to put in the login boxes in phpldapadmin?


    Thanks in advance for the help.

  2. #2
    Join Date
    May 2009
    Location
    Bremen, Germany
    Posts
    122
    Rep Power
    6

    Default

    Search e.g. for "LDAP RootDN" inside the forum and wiki.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default

    Hi jummo!

    Thanks for the quick response.

    The thing is that I am new to zimbra and ldap and I don't known how ldap and zimbra work together.

    I searched using the keywords that you provide me but I'm not be able to identify anyting that can help me.

    What I need is connect to my local ldap database for export the users that are configured inside, but I don't know how to do that.

    Please, can you help me?

    Thanks in advance.

  4. #4
    Join Date
    May 2009
    Location
    Bremen, Germany
    Posts
    122
    Rep Power
    6

    Default

    RootDN: uid=zimbra,cn=admins,cn=zimbra
    Password: zmlocalconfig -s zimbra_ldap_password

    BaseDN -> for users: dc=<your_domain>,dc=<your_tld>
    BaseDN -> configuration of Zimbra: cn=zimbra
    BaseDN -> configuration of OpenLDAP: cn=config

    LDAP - Zimbra :: Wiki
    Ajcody-LDAP-Topics - Zimbra :: Wiki

    See also Zimbra Administrator's Guide and in particular Zimbra Administrator's Guide - LDAP Hierarchy

  5. #5
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default

    Lot of thanks, jummo!!!

    These DNs works very well for me!!

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 02-12-2008, 10:55 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 01-17-2008, 08:45 PM
  3. External LDAP Problem
    By facerw in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 05-08-2007, 04:29 AM
  4. SMTP SSL Problem
    By nexus in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 03-15-2007, 07:26 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 10:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •