Results 1 to 7 of 7

Thread: Mailbox is being wiped by Zimbra *NOT* IMAP or POP

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Roswell, GA
    Posts
    58
    Rep Power
    10

    Default Mailbox is being wiped by Zimbra *NOT* IMAP or POP

    OK. I've tried this a number of different ways and turned off all access by external systems (i.e. IMAP or POP) and my mailbox has it's INBOX wiped every night. It seems to happen right around midnight.

    None of my other users are experiencing this. My email account is defined as an administrator account. As far as I can tell this is the only difference between my account that that of all of the other users. This all started after my upgrade to zimbra 4.0. I need your help guys. This is killing my inbox every night and I can not get the messages back.

    What can I provide to start troubleshooting this?

    Thanks!

    ps This happens to read and unread messages in the INBOX, but it does not affect any of my other folders. Help please.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    You probably won't belive me, but I'd bet a beer that you've got some device that's connecting to your server, logging in as you, and downloading your messages.

    Zimbra won't "wipe" an account.

    A good way to check this out would be to check the audit log for people/devices logging in as you. Then go to the /var/log/zimbra.log for the coorisponding time, and look at the info.

    I may be wrong, but I'm willing to bet on it. . .and I don't do that often.



    Good luck.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    228
    Rep Power
    10

    Default

    The fact that is only INBOX makes it sound like a pop client is fetching the mail and deleting it. The logs should show access.

    If it were other folders as well, I'd suggest checking zimbraMailMessageLifetime. Probably still worth checking. Run:

    Code:
    /opt/zimbra/bin/zmprov ga your-account|grep -i zimbramail.*lifetime
    zimbraMailMessageLifetime: 0
    zimbraMailSpamLifetime: 30d
    zimbraMailTrashLifetime: 30d
    As long as you see something like that then it isn't message lifetime. If zimbraMailMessageLifetime is set to 1d then that is your problem
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Not zimbraMailMessageLifetime...

    If you set zimbraMailMessageLifetime to a value less than 31 days, the server will log a warning, ignore the value, and expire only 31-day-old mail. So that's not it.

    I'd bet on the POP client, too. Check the logs...
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default I Know, I know!

    zmprov gacf | grep zimbraSpamIs

    Is your account listed as the Spam or NotSpam accounts? Cause those get cleaned out, nightly.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Roswell, GA
    Posts
    58
    Rep Power
    10

    Default that might be it

    I had one of my aliases listed as both the isspam and isnotspam accounts. I'm not sure how those accounts are used, but I went ahead and created two new accounts ("isspam" and "isnotspam"). I used zmprov to change those two values to those two accounts. I'll let you know tomorrow how it goes, but I have a feeling that this is it.

    Thanks as usual guys.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Roswell, GA
    Posts
    58
    Rep Power
    10

    Default That was it.

    Thanks guys.

Similar Threads

  1. [SOLVED] Clamav problem ? What's happening ?
    By aNt1X in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 02-14-2008, 04:43 AM
  2. svn version still won't start
    By kinaole in forum Developers
    Replies: 0
    Last Post: 10-04-2006, 06:47 AM
  3. Logger
    By jholder in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 03-31-2006, 10:50 AM
  4. Zimbra Processor Output
    By UltraFlux in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 02-01-2006, 07:23 AM
  5. FC3 Install and no zimbra ?
    By aws in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 10-09-2005, 04:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •