Results 1 to 6 of 6

Thread: Notification when message are geting into the deferred queue?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    New-Brunswick, Canada
    Posts
    67
    Rep Power
    5

    Default Notification when message are geting into the deferred queue?

    On Wednesday November 1st
    Our version of ClamAV was expired so all our mail was getting stuck in the deferred queue...
    We only notice it because we didn't get any messages all day which is not normal.
    So I was only able to troubleshoot almost 24 hours later...

    So here is my question is there a way I can get a notification when something like that happen again... ???
    I was thinking maybe sending a email to my gmail account but at the same time this message would probably get stuck in the queue as well.

    please let me know if you guys got any ideas????
    guess guess I could of just updated clamav before it expired but that just an example

    thanks
    Paul

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    1,474
    Rep Power
    9

    Default

    Since you weren't getting any notification all day, I doubt this would help, but you could try setting a lower value for delay_warning_time in postfix. See Postfix Configuration Parameters.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    373
    Rep Power
    5

    Default

    On Wednesday November 1st
    Our version of ClamAV was expired so all our mail was getting stuck in the deferred queue...
    That is a concern. Paul is this like clamav version got outdated or does it expire just like that after the time being released is over? Its like the whole ZCS is affected by just a part of it getting halted. Or perhaps i am missing something?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    373
    Rep Power
    5

    Default

    Can someone clarify my above query? Does it get outdated before zcs license is expired?

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    1,474
    Rep Power
    9

    Default

    I assume this is what happened: http://www.zimbra.com/forums/adminis...iscussion.html and ClamAV - Updating clamd for releases earlier than ZCS 5.0.16 - Zimbra :: Wiki

    Also discussed on the support portal, if you have access: https://support.zimbra.com/ClamAV0.94EOL

    It's not a licensing issue.

    As long as you watch for alerts in the Admin forum here and/or keep a subscription to the support portal rss feed, you should be alerted before anything like this happens. Also, if you keep your ZCS up to date with a reasonably current version, it shouldn't be an issue. The issue arose because ZCS 5.0.16 used a version of ClamAV that expired on 4/15/2010. The updated ClamAV was included in ZCS 5.0.18 which was released 7/8/09.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    373
    Rep Power
    5

    Default

    Thanks for the clarification .. I kind of panicked But good to know. tc Elliot.

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 12-02-2010, 04:35 PM
  2. Emails bouncing with "Error Text: 401,'null'"
    By sholden in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 27
    Last Post: 08-20-2008, 05:59 PM
  3. [SOLVED] Mailserver down when send file attach of 50Mb
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 04-10-2008, 12:44 PM
  4. Lots of deferred errors all of a sudden
    By CdtDelta in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 12-01-2007, 08:27 AM
  5. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 03:00 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •