Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] zimbraMtaSaslAuthEnable:

  1. #1
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Small village in the center of Italy
    Posts
    350
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] zimbraMtaSaslAuthEnable:

    zmbra OS 6.0.9 on CentOS
    i had mta auth disabled for security reasons, but now i had to re-enable it;
    very frustrating, after enabled on admin web gui, still i am not able to send authenticated;
    i note that:
    zimbraMtaSaslAuthEnable: FALSE
    so i must enable it, can i do it by cmd line? without pains?
    zmlocalconfig -e zimbraMtaSaslAuthEnable=TRUE

    thnx

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    If this is for a client connection the get them to use the correct Submission port which is 587 and is already set to require a secure connection.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Small village in the center of Italy
    Posts
    350
    Rep Power
    8

    Default

    thnx bill for your hint, but there are so many client that use smtp auth that i am unable to change all of them

    what i note is that in all other server server 6.0.9 CentOS 5 i have:
    Code:
    grep smtpd_sasl_auth_enable main.cf
    smtpd_sasl_auth_enable = yes
    but in this one i have
    Code:
    grep smtpd_sasl_auth_enable main.cf
    smtpd_sasl_auth_enable = no
    according to u can i change into main.cf to get it permanent?
    the change with zmlocalconfig in my previuos post vanished after restart

  4. #4
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Small village in the center of Italy
    Posts
    350
    Rep Power
    8

    Default

    it doesn't work
    it is overwritten after postfix reloading

    still
    Code:
    grep smtpd_sasl_auth_enable *
    main.cf:smtpd_sasl_auth_enable = no
    main.cf.default:smtpd_sasl_auth_enable = no
    master.cf:  -o smtpd_sasl_auth_enable=yes
    master.cf:      -o smtpd_sasl_auth_enable=no
    master.cf.in:  -o smtpd_sasl_auth_enable=yes
    master.cf.in:   -o smtpd_sasl_auth_enable=%%zimbraMtaSaslAuthEnable%%
    [ 17:41:00 zimbra@zimbra ~/postfix/conf ]$
    please help....
    Last edited by maumar; 12-10-2010 at 09:49 AM.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Small village in the center of Italy
    Posts
    350
    Rep Power
    8

    Default

    i tried 587 submission port but without sasl authentication enabled there is no use, i get:
    Code:
    Dec 10 18:29:49 zimbra postfix/smtpd[8971]: NOQUEUE: reject: RCPT from host102-70-dynamic.8-79-r.retail.telecomitalia.it[79.8.70.102]: 554 5.7.1 <host102-70-dynamic.8-79-r.retail.telecomitalia.it[79.8.70.102]>: Client host rejected: Access denied; from=<xxx at xxxx.it> to=<aaaa at kkkk.it> proto=ESMTP helo=<matanui.datalogica.com>
    as yiu can see, w/out sasl there no authentication even with 587 submission port.
    for your info, i tried the same client configuration with another server, and 587 submission port did work like a charm

    so, my issue is:
    how can i re-enable smtpd_sasl_auth_enable ?
    please advice...

  6. #6
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Small village in the center of Italy
    Posts
    350
    Rep Power
    8

    Default

    Even reinstalling doesen't fix the issue ;(

  7. #7
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Small village in the center of Italy
    Posts
    350
    Rep Power
    8

    Default

    solved..at last, but...better later then never ghghgh

    zmprov ms zimbra.xxxxxx.it zimbraMtaSaslAuthEnable TRUE

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •