Hey everybody,

Maybe someone can give me a few pointers. I'm currently running 6.09 FOSS edition, under VirtualBox 3.2.12. 64BIT edition. The host is running Mandriva 2010.1 64BIT, on a Core2Quad with 8GB memory for the VMs.

The guest is running Ubuntu 8.04 64BIT LTS, 4GB memory and 2 CPUs. Split DNS is running under a 2nd virtual machine. I've been running under this setup since 6.07.

In the zmsetup logs, the following two errors stand out:

Sat Jan 1 07:23:41 2011 *** Running as root user: /opt/zimbra/bin/zmcertmgr deployca -localonly
** Importing CA /opt/zimbra/ssl/zimbra/ca/ca.pem into CACERTS...done.
** Copying CA to /opt/zimbra/conf/ca...done.
unable to load certificate
1321:error:0906D06C:PEM routines:PEM_read_bio:no start lineem_lib.c:650:Expecting: TRUSTED CERTIFICATE
Sat Jan 1 07:23:43 2011 done.
Sat Jan 1 07:23:43 2011 *** Running as root user: /opt/zimbra/bin/zmcertmgr verifycrt comm > /dev/null 2>&1
** Verifying /opt/zimbra/ssl/zimbra/commercial/commercial.crt against /opt/zimbra/ssl/zimbra/commercial/commercial.key
XXXXX ERROR: Can't find private key /opt/zimbra/ssl/zimbra/commercial/commercial.key
Sat Jan 1 07:23:44 2011 *** Running as root user: /opt/zimbra/bin/zmcertmgr verifycrt self > /dev/null 2>&1
** Verifying /opt/zimbra/ssl/zimbra/server/server.crt against /opt/zimbra/ssl/zimbra/server/server.key
Certificate (/opt/zimbra/ssl/zimbra/server/server.crt) and private key (/opt/zimbra/ssl/zimbra/server/server.key) match.
Valid Certificate: /opt/zimbra/ssl/zimbra/server/server.crt: OK

And the error:

Sat Jan 1 07:33:40 2011 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov ut -h web.drdos.info /opt/zimbra/wiki/Template
[] INFO: I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection refused
[] INFO: Retrying request
ERROR: zclient.IO_ERROR (invoke Connection refused, server: localhost) (cause: java.net.ConnectException Connection refused)
Sat Jan 1 07:33:44 2011 failed.
Sat Jan 1 07:33:44 2011 Restarting mailboxd...
Sat Jan 1 07:33:44 2011 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmmailboxdctl restart
Stopping mailboxd...mailboxd is not running.
Starting mailboxd...done.

After the upgrade completes, doing a zmcontrol status shows everything up and running, but a few seconds later mailbox isn't running. I have the zmmailboxd.out with a portion of the entry below:

50715 FATAL [main] system - Unable to initialize servlet ExtensionDispatcherServlet; halting
javax.servlet.ServletException: Invalid port number "%%zimbraMailPort%%" in allowed.ports parameter

I've reverted to the previous snapshot to get things up and running again (I do love that)

Any suggestions? I can supply more information upon request.

Thanks!

Doug