Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] Spamassassin not working as well

  1. #1
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    16
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] Spamassassin not working as well

    Starting Jan 1st 2011, emails normally treated as spam seem to be making it
    through to the Inbox. I thought this might be related to
    FH_DATE_PAST_20XX - Spamassassin bug but that seems like it would
    work against this issue.

    Did something change how scoring works? We have not made any changes to the default install for this version 6.0.8. Correction: I changed score for
    the.. DATA_PAST_20XX to 0.0 as suggested.

    Can a user screw up the scoring for just themself ?

    Here is an example,

    Return-Path: denmark22938bump@tehrantimes.com
    Received: from zimbra.mydomain.com (LHLO zimbra.mydomain.com)
    (192.168.20.70) by zimbra.mydomain.com with LMTP; Thu, 6 Jan 2011
    11:04:17 -0800 (PST)
    Received: from localhost (localhost.localdomain [127.0.0.1])
    by zimbra.mydomain.com (Postfix) with ESMTP id B552023A7A
    for <example@mydomain.com>; Thu, 6 Jan 2011 11:04:17 -0800 (PST)
    X-Spam-Flag: NO
    X-Spam-Score: 6.194
    X-Spam-Level: ******
    X-Spam-Status: No, score=6.194 tagged_above=-10 required=6.6
    tests=[BAYES_99=3.5, FSL_HELO_NON_FQDN_1=0.001, HK_NAME_DRUGS=0.552,
    HTML_MESSAGE=0.001, RCVD_IN_BL_SPAMCOP_NET=1.347, RDNS_NONE=0.793]
    autolearn=no
    Received: from zimbra.mydomain.com ([127.0.0.1])
    by localhost (zimbra.mydomain.com [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
    with ESMTP id 3JYZimK4RWgi for <example@mydomain.com>;
    Thu, 6 Jan 2011 11:04:13 -0800 (PST)
    Received: from wainakh552fbba (unknown [195.54.52.66])
    by zimbra.mydomain.com (Postfix) with SMTP id 18C7823A79
    for <example@mydomain.com>; Thu, 6 Jan 2011 11:04:12 -0800 (PST)
    Received: (qmail 2293 by uid 293); Thu, 6 Jan 2011 20:04:03 -0100
    From: "Free ****** And Cialis" <denmark22938bump@tehrantimes.com>
    To: <example@mydomain.com>
    Subject: Don't suffer in silence with ED
    Date: Thu, 6 Jan 2011 19:57:35 -0100
    Message-ID: <003601cbade5$2eae9320$8c0bb960$@com>
    MIME-Version: 1.0

  2. #2
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Minneapolis MN
    Posts
    777
    Rep Power
    9

    Default

    One thing I did to help was made the RCVD_IN_BL_* scores a bit higher, as well as BAYES_99.
    01 Networks, LLC / Cybernetik.net
    Zimbra NE and OSS Cloud Hosting
    Shared Web Hosting
    Consulting Services

  3. #3
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    16
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks, I will take a look at those values.

    I would still like some insight to as why / what has changed.
    It was working and then stopped or so it appears.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    16
    Rep Power
    6

    Default [Solved] Spamassassin not working as well Reply to Thread

    Not sure what the default score is suppose to be for spam.
    Many WIKI pages state 5.0. I noticed the current setting was 6.6
    so I moved it back to 5.0. This helped although not the usual
    great job. Then I added the following RBLs.

    zimbraMtaRestriction: reject_invalid_hostname
    zimbraMtaRestriction: reject_non_fqdn_sender
    zimbraMtaRestriction: reject_unknown_sender_domain
    zimbraMtaRestriction: reject_rbl_client bl.spamcop.net
    zimbraMtaRestriction: reject_rbl_client zen.spamhaus.org

    This helped a lot but still not the same so I looked to see if
    the RBLs were working, I couldn't find any "Blocked" messages.

    Ironically, I was working on a different DNS issue when I found the
    following option was being used in DNSMasq - dd-wrt : "No DNS Rebind"
    I believe this prevented the responses from the RBL from being returned.
    After unchecking the option, we start to see the Blocking again.
    Note, I don't recall the config option name in dnsmasq.conf as I used
    the dd-wrt gui for setting / removing the option.

    My bad, I changed routers about the same time. Not sure how the
    option was set but it was.

Similar Threads

  1. [SOLVED] Help with custom spamassassin rule
    By mdeneen in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 03-07-2008, 03:04 PM
  2. Zimlets all not working?
    By jadestorm in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 10-28-2007, 08:25 PM
  3. Spamassassin Server
    By carnold in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-21-2007, 07:07 AM
  4. SpamAssassin rbl and uribl checks not working
    By stuheiss in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 04-10-2007, 06:41 PM
  5. Per user spamassassin settings possible?
    By redhat in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 08-11-2006, 04:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •