Results 1 to 3 of 3

Thread: xmpp stop working after update to 6.0.10

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default xmpp stop working after update to 6.0.10

    After we updated zimbra OSE to the last release (6.0.10) the XMPP service fail to start with the following exception:

    Code:
    2011-01-19 04:59:15,453 ERROR [main] [] im - IM Error in doModuleInit
    java.util.MissingResourceException: Can't find bundle for base name wildfire_i18n, locale it_IT
            at java.util.ResourceBundle.throwMissingResourceException(ResourceBundle.java:1427)
            at java.util.ResourceBundle.getBundleImpl(ResourceBundle.java:1250)
            at java.util.ResourceBundle.getBundle(ResourceBundle.java:952)
            at org.jivesoftware.util.LocaleUtils.getLocalizedString(LocaleUtils.java:356)
            at org.jivesoftware.wildfire.muc.spi.IQMUCRegisterHandler.initialize(IQMUCRegisterHandler.java:61)
            at org.jivesoftware.wildfire.muc.spi.IQMUCRegisterHandler.<init>(IQMUCRegisterHandler.java:53)
            at org.jivesoftware.wildfire.muc.spi.MultiUserChatServerImpl.initialize(MultiUserChatServerImpl.java:635)
            at org.jivesoftware.wildfire.XMPPServer.doModuleInit(XMPPServer.java:594)
            at org.jivesoftware.wildfire.XMPPServer.initModules(XMPPServer.java:586)
            at org.jivesoftware.wildfire.XMPPServer.start(XMPPServer.java:430)
            at org.jivesoftware.wildfire.XMPPServer.<init>(XMPPServer.java:177)
            at com.zimbra.cs.im.ZimbraIM.startup(ZimbraIM.java:76)
            at com.zimbra.cs.util.Zimbra.startup(Zimbra.java:231)
            at com.zimbra.cs.util.Zimbra.startup(Zimbra.java:123)
            at com.zimbra.soap.SoapServlet.init(SoapServlet.java:125)
    ...
    
    2011-01-19 04:59:15,454 ERROR [main] [] im - Exception during IM server startup.  Aborting
    java.util.MissingResourceException: Can't find bundle for base name wildfire_i18n, locale it_IT
            at java.util.ResourceBundle.throwMissingResourceException(ResourceBundle.java:1427)
            at java.util.ResourceBundle.getBundleImpl(ResourceBundle.java:1250)
            at java.util.ResourceBundle.getBundle(ResourceBundle.java:952)
            at org.jivesoftware.util.LocaleUtils.getLocalizedString(LocaleUtils.java:356)
            at org.jivesoftware.wildfire.XMPPServer.doModuleInit(XMPPServer.java:603)
            at org.jivesoftware.wildfire.XMPPServer.initModules(XMPPServer.java:586)
            at org.jivesoftware.wildfire.XMPPServer.start(XMPPServer.java:430)
            at org.jivesoftware.wildfire.XMPPServer.<init>(XMPPServer.java:177)
            at com.zimbra.cs.im.ZimbraIM.startup(ZimbraIM.java:76)
            at com.zimbra.cs.util.Zimbra.startup(Zimbra.java:231)
            at com.zimbra.cs.util.Zimbra.startup(Zimbra.java:123)
            at com.zimbra.soap.SoapServlet.init(SoapServlet.java:125)
            at javax.servlet.GenericServlet.init(GenericServlet.java:241)
            at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.initServlet(ServletHolder.java:440)
            at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.doStart(ServletHolder.java:263)
            at org.mortbay.component.AbstractLifeCycle.start(AbstractLifeCycle.java:50)
    ...
    
    2011-01-19 04:59:15,497 WARN  [main] [] system - Could not start XMPP server: java.lang.NullPointerException
    Any idea on how to fix this issue ?

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    I'd hazard a guess that there was a problem during the install, try running an update again and see if that helps (obviously take a suitable backup first).
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default

    I further investigate on the issue, that file seems to be missing also in the official jive svn repo (so I don't think that's an update problem). I think that before the update it was using the english bundle; where is specified the language that jive use ?
    At the moment I just duplicated the english bundle, next night I'll restart the server and see if it fixes.

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-13-2013, 01:36 AM
  2. Update Received Date in Folder-Listing
    By Oswald-Kolle in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 08-21-2007, 04:21 PM
  3. Authentication to external ldap stop working.
    By jahaj in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 12-05-2006, 02:17 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •