Results 1 to 10 of 13

Thread: [SOLVED] Can't deploy zimlet

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2010
    Location
    Poland
    Posts
    55
    Rep Power
    5

    Unhappy [SOLVED] Can't deploy zimlet

    Hi,

    I get error during trying deploy any zimlet, I'm logged as zimbra (su - zimbra) , the error is :
    Code:
    [] INFO: I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection refused
    [] INFO: Retrying request
    [] INFO: deploy failed on xxxx.com
    java.net.ConnectException: Connection refused
            at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
            at java.net.PlainSocketImpl.doConnect(PlainSocketImpl.java:333)
            at java.net.PlainSocketImpl.connectToAddress(PlainSocketImpl.java:195)
            at java.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.java:182)
            at java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:366)
            at java.net.Socket.connect(Socket.java:529)
            at com.sun.net.ssl.internal.ssl.SSLSocketImpl.connect(SSLSocketImpl.java:559)
            at com.zimbra.common.net.CustomSSLSocket.connect(CustomSSLSocket.java:292)
            at com.zimbra.common.net.CustomSSLSocket.connect(CustomSSLSocket.java:286)
            at com.zimbra.common.net.ProtocolSocketFactoryWrapper.createSocket(ProtocolSocketFactoryWrapper.java:43)
            at org.apache.commons.httpclient.HttpConnection.open(HttpConnection.java:706)
            at org.apache.commons.httpclient.MultiThreadedHttpConnectionManager$HttpConnectionAdapter.open(MultiThreadedHttpConnectionManager.java:1321)
            at org.apache.commons.httpclient.HttpMethodDirector.executeWithRetry(HttpMethodDirector.java:386)
            at org.apache.commons.httpclient.HttpMethodDirector.executeMethod(HttpMethodDirector.java:170)
            at org.apache.commons.httpclient.HttpClient.executeMethod(HttpClient.java:396)
            at com.zimbra.common.soap.SoapHttpTransport.invoke(SoapHttpTransport.java:236)
            at com.zimbra.common.soap.SoapHttpTransport.invoke(SoapHttpTransport.java:162)
            at com.zimbra.common.soap.SoapTransport.invoke(SoapTransport.java:356)
            at com.zimbra.common.soap.SoapTransport.invoke(SoapTransport.java:319)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil$ZimletSoapUtil.auth(ZimletUtil.java:1630)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil$ZimletSoapUtil.deployZimletOnServer(ZimletUtil.java:1467)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil$ZimletSoapUtil.deployZimlet(ZimletUtil.java:1400)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil.deployZimletBySoap(ZimletUtil.java:1176)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil.dispatch(ZimletUtil.java:1797)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil.main(ZimletUtil.java:1894)
    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: Unable to deploy Zimlet com_zimbra_ymaps.zip on xxxx.com
    ExceptionId:main:1297031734537:e448725c6b73b3e2
    Code:service.FAILURE
            at com.zimbra.common.service.ServiceException.FAILURE(ServiceException.java:248)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil$ZimletSoapUtil.deployZimletOnServer(ZimletUtil.java:1489)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil$ZimletSoapUtil.deployZimlet(ZimletUtil.java:1400)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil.deployZimletBySoap(ZimletUtil.java:1176)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil.dispatch(ZimletUtil.java:1797)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil.main(ZimletUtil.java:1894)
    Caused by: java.net.ConnectException: Connection refused
            at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
            at java.net.PlainSocketImpl.doConnect(PlainSocketImpl.java:333)
            at java.net.PlainSocketImpl.connectToAddress(PlainSocketImpl.java:195)
            at java.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.java:182)
            at java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:366)
            at java.net.Socket.connect(Socket.java:529)
            at com.sun.net.ssl.internal.ssl.SSLSocketImpl.connect(SSLSocketImpl.java:559)
            at com.zimbra.common.net.CustomSSLSocket.connect(CustomSSLSocket.java:292)
            at com.zimbra.common.net.CustomSSLSocket.connect(CustomSSLSocket.java:286)
            at com.zimbra.common.net.ProtocolSocketFactoryWrapper.createSocket(ProtocolSocketFactoryWrapper.java:43)
            at org.apache.commons.httpclient.HttpConnection.open(HttpConnection.java:706)
            at org.apache.commons.httpclient.MultiThreadedHttpConnectionManager$HttpConnectionAdapter.open(MultiThreadedHttpConnectionManager.java:1321)
            at org.apache.commons.httpclient.HttpMethodDirector.executeWithRetry(HttpMethodDirector.java:386)
            at org.apache.commons.httpclient.HttpMethodDirector.executeMethod(HttpMethodDirector.java:170)
            at org.apache.commons.httpclient.HttpClient.executeMethod(HttpClient.java:396)
            at com.zimbra.common.soap.SoapHttpTransport.invoke(SoapHttpTransport.java:236)
            at com.zimbra.common.soap.SoapHttpTransport.invoke(SoapHttpTransport.java:162)
            at com.zimbra.common.soap.SoapTransport.invoke(SoapTransport.java:356)
            at com.zimbra.common.soap.SoapTransport.invoke(SoapTransport.java:319)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil$ZimletSoapUtil.auth(ZimletUtil.java:1630)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil$ZimletSoapUtil.deployZimletOnServer(ZimletUtil.java:1467)
            ... 4 more
    [] ERROR: Error
    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: Unable to deploy Zimlet com_zimbra_ymaps.zip on xxxx.com
    ExceptionId:main:1297031734537:e448725c6b73b3e2
    Code:service.FAILURE
            at com.zimbra.common.service.ServiceException.FAILURE(ServiceException.java:248)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil$ZimletSoapUtil.deployZimletOnServer(ZimletUtil.java:1489)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil$ZimletSoapUtil.deployZimlet(ZimletUtil.java:1400)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil.deployZimletBySoap(ZimletUtil.java:1176)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil.dispatch(ZimletUtil.java:1797)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil.main(ZimletUtil.java:1894)
    Caused by: java.net.ConnectException: Connection refused
            at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
            at java.net.PlainSocketImpl.doConnect(PlainSocketImpl.java:333)
            at java.net.PlainSocketImpl.connectToAddress(PlainSocketImpl.java:195)
            at java.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.java:182)
            at java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:366)
            at java.net.Socket.connect(Socket.java:529)
            at com.sun.net.ssl.internal.ssl.SSLSocketImpl.connect(SSLSocketImpl.java:559)
            at com.zimbra.common.net.CustomSSLSocket.connect(CustomSSLSocket.java:292)
            at com.zimbra.common.net.CustomSSLSocket.connect(CustomSSLSocket.java:286)
            at com.zimbra.common.net.ProtocolSocketFactoryWrapper.createSocket(ProtocolSocketFactoryWrapper.java:43)
            at org.apache.commons.httpclient.HttpConnection.open(HttpConnection.java:706)
            at org.apache.commons.httpclient.MultiThreadedHttpConnectionManager$HttpConnectionAdapter.open(MultiThreadedHttpConnectionManager.java:1321)
            at org.apache.commons.httpclient.HttpMethodDirector.executeWithRetry(HttpMethodDirector.java:386)
            at org.apache.commons.httpclient.HttpMethodDirector.executeMethod(HttpMethodDirector.java:170)
            at org.apache.commons.httpclient.HttpClient.executeMethod(HttpClient.java:396)
            at com.zimbra.common.soap.SoapHttpTransport.invoke(SoapHttpTransport.java:236)
            at com.zimbra.common.soap.SoapHttpTransport.invoke(SoapHttpTransport.java:162)
            at com.zimbra.common.soap.SoapTransport.invoke(SoapTransport.java:356)
            at com.zimbra.common.soap.SoapTransport.invoke(SoapTransport.java:319)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil$ZimletSoapUtil.auth(ZimletUtil.java:1630)
            at com.zimbra.cs.zimlet.ZimletUtil$ZimletSoapUtil.deployZimletOnServer(ZimletUtil.java:1467)
            ... 4 more
    I must say that I've upgraded zimbra from 6.0.8 to 6.0.10. What's wrong ???

  2. #2
    Join Date
    May 2009
    Location
    Bremen, Germany
    Posts
    122
    Rep Power
    6

    Default

    Maybe your /etc/hosts file is incorrect. Try to ping your Zimbra host and look for the IP adress in the output. Furthermore the zimbra mailboxd must be running.

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Location
    Poland
    Posts
    55
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by jummo View Post
    Maybe your /etc/hosts file is incorrect. Try to ping your Zimbra host and look for the IP adress in the output.
    this is correct

    Furthermore the zimbra mailboxd must be running.
    mailboxd is running, proof:
    Code:
    [root@poczta]|/dev/pts/0|13:39| ~]# ps ax | grep mailboxd
    12712 ?        Ss     0:00 /opt/zimbra/libexec/zmmailboxdmgr start -server -Djava.awt.headless=true -Dsun.net.inetaddr.ttl=60 -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:NewRatio=2 -XX:PermSize=128m -XX:MaxPermSize=128m -XX:SoftRefLRUPolicyMSPerMB=1 -verbose:gc -XX:+PrintGCDetails -XX:+PrintGCTimeStamps -XX:+PrintGCApplicationStoppedTime -Xss256k -Xms4801m -Xmx4801m -Xmn1200m
    12713 ?        Sl     0:41 /opt/zimbra/java/bin/java -server -Djava.awt.headless=true -Dsun.net.inetaddr.ttl=60 -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:NewRatio=2 -XX:PermSize=128m -XX:MaxPermSize=128m -XX:SoftRefLRUPolicyMSPerMB=1 -verbose:gc -XX:+PrintGCDetails -XX:+PrintGCTimeStamps -XX:+PrintGCApplicationStoppedTime -Xss256k -Xms4801m -Xmx4801m -Xmn1200m -Djava.io.tmpdir=/opt/zimbra/mailboxd/work -Djava.library.path=/opt/zimbra/lib -Djava.endorsed.dirs=/opt/zimbra/mailboxd/common/endorsed -Dzimbra.config=/opt/zimbra/conf/localconfig.xml -Djetty.home=/opt/zimbra/mailboxd -DSTART=/opt/zimbra/mailboxd/etc/start.config -jar /opt/zimbra/mailboxd/start.jar /opt/zimbra/mailboxd/etc/jetty.properties /opt/zimbra/mailboxd/etc/jetty-setuid.xml /opt/zimbra/mailboxd/etc/jetty.xml
    27499 pts/0    S+     0:00 grep mailboxd
    [root@poczta]|/dev/pts/0|13:39| ~]#
    so.. maybe this is a new bug in 6.0.10 ?

  4. #4
    Join Date
    May 2009
    Location
    Bremen, Germany
    Posts
    122
    Rep Power
    6

    Default

    I don't think that this is a bug. I use the same zimbra version on CentOS 5_64 and can deploy zimlets.

    Is the output of hostname and hostname --fqdn correct?

    Can you access the admin console at http://your.server.com:7071 and run zmprov gas?

  5. #5
    Join Date
    May 2010
    Location
    Poland
    Posts
    55
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by jummo View Post
    I don't think that this is a bug. I use the same zimbra version on CentOS 5_64 and can deploy zimlets.
    ok
    Is the output of hostname and hostname --fqdn correct?
    yeah, both are the same.. correct
    Can you access the admin console at http://your.server.com:7071 and run zmprov gas?
    I don't know where in admin GUI execute any command , anyway when I type in shell "zmprov gas" I get the same as hostname

  6. #6
    Join Date
    May 2009
    Location
    Bremen, Germany
    Posts
    122
    Rep Power
    6

    Default

    Have you try to deploy the zimlet via the admin console?

  7. #7
    Join Date
    May 2010
    Location
    Poland
    Posts
    55
    Rep Power
    5

    Default

    I've found partially solution so I'll write about it. Command "zmzimletctl deploy <zimlet.zip>" don't owrk but I see when I try to install zimlet in other way.. I mean with commands:
    zmzimletctl install <zimlet>
    zmzimletctl ldapDeploy <zimlet>
    zmzimletctl enable <zimlet>
    and so on.. (as manual said), it work !

    unfortunately there isn't any other commands to undeploy zimlet so... this way only work with installing zimlets

    thanks for all for spend time

  8. #8
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    373
    Rep Power
    5

    Default

    Glad you got it working loocek.

  9. #9
    Join Date
    May 2010
    Location
    Poland
    Posts
    55
    Rep Power
    5

    Default

    Ok, now I found whole solution . I had zimbraAdminPort other than 7071 (because once I was trying to change it), when I set it back to 7071 .. everything's work .

    Regards all.

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 10:06 AM
  2. [SOLVED] Install Problem in Ubuntu 6.06 Server
    By xtimox in forum Installation
    Replies: 16
    Last Post: 03-27-2008, 10:36 AM
  3. [SOLVED] All Zimlet Deploy Fails Zimbra 4.5.10
    By cantormath in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 12-22-2007, 07:38 PM
  4. Asterisk Zimlet deploy on 4.5 NE
    By lee in forum Zimlets
    Replies: 7
    Last Post: 02-20-2007, 07:40 PM
  5. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •