Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Server stop sending and receiving mail

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default Server stop sending and receiving mail

    Hallo, everybody.

    I'll try to explain my problem.

    Running Release 6.0.5_GA_2213.UBUNTU8_64 OSE, users are using Thunderbird.

    Half of the year everything was cool, after that time appeared a problem with several users - Thunderbird wrote that can't copy email to the folder "sent". "zmcontrol stop & zmcontrol start" could solve this problem but only for a couple of days.
    I discover that there is a lack of memory on the server. And after reading about memory requirements i increased RAM size from 2Gb up to 8 Gb. (may be this information is useful).

    After above 5-6 days server stop sending and receiving mail at all, with the same error from Thunderbird (can't copy email to the folder "sent"). This situation repeating every 5-6 days, server do the same - stopping send and receive mail. At that time it have more than 1Gb of free RAM and CPU usage at 10-20 percent (CPU is used by process "java", that also uses 16% of RAM)

    Rebooting computer or making zmcontrol stop start helps, but i want to get rid of it as server stops right during the working day.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    198
    Rep Power
    5

    Default

    are there any errors in the log files at the time?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    nginx.log contain a lot of error like that
    [error] 10376#0: *9626 auth http server 192.168.0.10:7072 timed out (110: Connection timed out) while in http auth state, client: 192.168.0.100, server: 0.0.0.0:993, login: "username"
    this error apears from all users

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by zyxxyz View Post
    nginx.log contain a lot of error like that
    [error] 10376#0: *9626 auth http server 192.168.0.10:7072 timed out (110: Connection timed out) while in http auth state, client: 192.168.0.100, server: 0.0.0.0:993, login: "username"
    this error apears from all users
    Why do you have the proxy installed on a single server (I'm assuming it's a single server as you've not mentioned anything else)?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    su - zimbra
    zmprov gs `zmhostname` zimbraServiceEnabled

  6. #6
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Why do you have the proxy installed on a single server (I'm assuming it's a single server as you've not mentioned anything else)?
    yes it's а single server with 2 domains
    but i don't use proxy on it, it seems to be installed by default
    where can i disable it?

  7. #7
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    Code:
    su - zimbra
    zmprov gs `zmhostname` zimbraServiceEnabled
    Here is list of running services
    zimbraServiceEnabled: antispam
    zimbraServiceEnabled: logger
    zimbraServiceEnabled: mailbox
    zimbraServiceEnabled: memcached
    zimbraServiceEnabled: mta
    zimbraServiceEnabled: stats
    zimbraServiceEnabled: imapproxy
    zimbraServiceEnabled: snmp
    zimbraServiceEnabled: ldap
    zimbraServiceEnabled: spell

  8. #8
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    i forget to menntion about such fact that:
    when all this heppans in the list of processes i can see multiple java processes, instead of 1 when server works normally

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    The proxy isn't enabled by default. Just for confirmation and to see what's installed/running follow all the instructions below:

    Code:
    zmproxyctl status
    zmprov gs `zmhostname` | grep zimbraServiceEnabled
    zmprov gs `zmhostname` | grep zimbraServiceInstalled
    If it's in, then run this:

    Code:
    zmproxyctl stop
    zmprov ms `zmhostname` -zimbraServiceEnabled imapproxy
    zmprov ms `zmhostname` -zimbraServiceEnabled memcached
    zmcontrol stop
    zmcontrol start
    To reset the ports run the following (on one line):

    Code:
    zmprov -l ms `zmhostname` zimbraPop3BindPort 110 zimbraPop3SSLBindPort 995 zimbraPop3ProxyBindPort 7110 zimbraPop3SSLProxyBindPort 7995 zimbraImapBindPort 143 zimbraImapSSLBindPort 993 zimbraImapProxyBindPort 7143 zimbraImapSSLProxyBindPort 7993
    then restart
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    Ok i'll try this on weekends.

    but what else nginx is responsible for in zimbra server?

Similar Threads

  1. How to stop ZD from sending mail about appointments?
    By victoras in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: 01-31-2011, 11:16 PM
  2. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  3. Sending mail from secondary server to primary
    By ryanenation in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 11-15-2006, 09:13 AM
  4. Problem sending and Receiving mail
    By geroshea in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 03-06-2006, 09:16 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •