Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 25 of 25

Thread: SPAM Filter Not Working After Upgrade to Zimbra 7

  1. #21
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    6

    Default

    This is the header:

    Code:
    Return-Path: albsallu@yahoo.com
    Received: from zimbra.nassit.org.sl (LHLO zimbra.nassit.org.sl)
     (132.168.150.20) by zimbra.nassit.org.sl with LMTP; Mon, 28 Mar 2011
     13:40:16 -0400 (EDT)
    Received: from localhost (localhost.localdomain [127.0.0.1])
    	by zimbra.nassit.org.sl (Postfix) with ESMTP id 5245C17EC002
    	for <akargbo@nassit.org.sl>; Mon, 28 Mar 2011 13:40:16 -0400 (EDT)
    X-DSPAM-Result: Spam
    X-DSPAM-Class: Spam
    X-DSPAM-Confidence: 0.99
    X-DSPAM-Probability: 1.0000
    X-DSPAM-Signature: N/A
    X-Virus-Scanned: amavisd-new at zimbra.nassit.org.sl
    X-Spam-Flag: YES
    X-Spam-Score: 7.992
    X-Spam-Level: *******
    X-Spam-Status: Yes, score=7.992 tagged_above=-10 required=6.6
    	tests=[BAYES_00=-1.9, DKIM_SIGNED=0.1, DKIM_VALID=-0.1,
    	DKIM_VALID_AU=-0.1, FREEMAIL_FROM=0.001, HTML_MESSAGE=0.001,
    	RCVD_IN_DNSWL_NONE=-0.0001, T_RP_MATCHES_RCVD=-0.01,
    	DSPAM:Spam=10.000] autolearn=ham
    Authentication-Results: zimbra.nassit.org.sl (amavisd-new); dkim=pass
    	header.i=@yahoo.com
    Authentication-Results: zimbra.nassit.org.sl (amavisd-new); domainkeys=pass
    	header.from=albsallu@yahoo.com
    Received: from zimbra.nassit.org.sl ([127.0.0.1])
    	by localhost (zimbra.nassit.org.sl [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
    	with ESMTP id 6TcALL2J3xmb for <akargbo@nassit.org.sl>;
    	Mon, 28 Mar 2011 13:40:15 -0400 (EDT)
    Received: from web110414.mail.gq1.yahoo.com (web110414.mail.gq1.yahoo.com [67.195.8.238])
    	by zimbra.nassit.org.sl (Postfix) with SMTP id 8DDC317EC001
    	for <akargbo@nassit.org.sl>; Mon, 28 Mar 2011 13:40:12 -0400 (EDT)
    Received: (qmail 96944 invoked by uid 60001); 28 Mar 2011 17:33:31 -0000
    DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=yahoo.com; s=s1024; t=1301333611; bh=OEIE3Y9HaFf/54Dz55SjxtlBZf7Fb0t2MHUpUvzyss0=; h=Message-ID:X-YMail-OSG:Received:X-Mailer:Date:From:Subject:To:MIME-Version:Content-Type; b=M6PDZm6bOWFBf0r3Zl6U8sZdllD9/QWCukq7BYxIYJUOdC8zryZXIvq5dLIVAx968ttMU0l1Mre58ZfU8UbLDFMHmebj06208K+ZVS4zNBjEUG01/QK+6vLr7GJ/d+vlWw9xdjhVt9Dr2p+I0GdRT2ZBH/fF1O5ZvmHsqGepVV0=
    DomainKey-Signature:a=rsa-sha1; q=dns; c=nofws;
      s=s1024; d=yahoo.com;
      h=Message-ID:X-YMail-OSG:Received:X-Mailer:Date:From:Subject:To:MIME-Version:Content-Type;
      b=ZbNuNBTl1Jq+U7hJrs6aNhHoffb9BdhkpwCEaCUE7zPzPnJjRMEFsN+PneTQwdF49DyjKC7dVrbESNnNTopTSbcCtC0EGknry5sG4toW8P6O8npDuniCcOBOkgeDo1YvZ4qfFbbfvEsPlHBHU7wjK8qIopP3e6icuCQ/Hl+ewW8=;
    Message-ID: <589508.77133.qm@web110414.mail.gq1.yahoo.com>
    X-YMail-OSG: gplU5wMVM1lNXzJvKVH9cuTpyJXEm6h_jfYLO0AgskAYkGQ
     qubz5QdVW2aearpr1vDuA0OJxy_pUMxE0YQTYNPNQZzFWhtP8qst3bBp0dz9
     yfhlLXMwPXL538IMAGxJGMbsA6ufeX_ddsrDoNUydfnnLKgI6TMBGYNM8291
     jrTae9Nat6bWuzPp1dPpc0o_PmLzLinTqy8Agm9tNlvevYdKek08ezn1Gchs
     NN7eYckUIXkRUxgeR6GnyDSAEZIPMbEjiRRtbn9ReiqQDoG096BGbCGdIxrC
     MreadfvY4R4HAEWMgW5R4W0JOgIVj7zx5hxKJY4CljrM6..WVEPjO5ffG8AP
     w6W.gM3uau_RqryaK4V7h24QjhrH2T_CZarGQjpaGFPfkti40wVL4_fdRY4S
     X_u3im_K.xn8-
    Received: from [132.168.150.58] by web110414.mail.gq1.yahoo.com via HTTP; Mon, 28 Mar 2011 10:33:31 PDT
    X-Mailer: YahooMailClassic/12.0.2 YahooMailWebService/0.8.109.295617
    Date: Mon, 28 Mar 2011 10:33:31 -0700 (PDT)
    From: Alhaji Sallu Kargbo <albsallu@yahoo.com>
    Subject: Testing
    To: Alhaji Kargbo <akargbo@nassit.org.sl>
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: multipart/alternative; boundary="0-1925824804-1301333611=:77133"
    
    --0-1925824804-1301333611=:77133
    Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
    
    Testing

  2. #22
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    6

    Default Updating Zimbra from 7.0 to 7.0.1 (Spam Filter Fix)

    I have tried everything suggested and no success in fixing the junk mail issue. If I update the zimbra server from 7.0.0 to 7.0.1 will it possibly fix the problem?

  3. #23
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    82
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by albsallu View Post
    This is the header:
    Code:
    ...
    X-Spam-Flag: YES
    X-Spam-Score: 7.992
    X-Spam-Level: *******
    X-Spam-Status: Yes, score=7.992 tagged_above=-10 required=6.6
        tests=[BAYES_00=-1.9, DKIM_SIGNED=0.1, DKIM_VALID=-0.1,
        DKIM_VALID_AU=-0.1, FREEMAIL_FROM=0.001, HTML_MESSAGE=0.001,
        RCVD_IN_DNSWL_NONE=-0.0001, T_RP_MATCHES_RCVD=-0.01,
        DSPAM:Spam=10.000] autolearn=ham
    ...
    dspam is what moving most mail into junk box. Is the spamassassin rules modified?

    Check this link: Enabling DSpam in Zimbra 6 Open Source Edition | slashdevslashnull.com

    Code:
    root@mambo:~# rm -rf /opt/zimbra/data/dspam/data/z/i/zimbra/
    root@mambo:~# su - zimbra
    zimbra@mambo:~$ zmcontrol stop; zmcontrol start
    Last edited by John Siu; 03-28-2011 at 10:27 PM.

  4. #24
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks John for your help... Big thanks goes to "sandesh" for taking his time and staying with me for 2 hours to make sure that is fix. This is the solution:

    Code:
     root@mambo:~# su - zimbra
     zimbra@mambo:~$ zmlocalconfig -e amavis_dspam_enabled=false
     zimbra@mambo:~$ zmcontrol stop; zmcontrol start

  5. #25
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    12
    Rep Power
    6

    Default

    Hi Guys Hope this helps. I had the same issue. I upgraded from zimbra 5.0.2 to 7.1.2 and noticed that the spam filtering was not working. Went to the message source and saw no spam scoring. Tried everything in this forum and still not working. I investigated the amavisd.conf file and noticed the following line:

    @bypass_spam_checks_maps = (1); # uncomment to DISABLE anti-spam code

    this line was uncommented. I checked the amavisd.conf.in file and it had:

    %%comment SERVICE:antispam%% @bypass_spam_checks_maps = (1); # uncomment to DISABLE anti-spam code

    which should have commented this line but for some reason it didn't so I manually commented the line in the amavisd.conf.in:

    # @bypass_spam_checks_maps = (1); # uncomment to DISABLE anti-spam code

    and restarted the zimbra services:

    zmcontrol stop; zmcontrol start

    and the spam filtering started to work again.

Similar Threads

  1. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 02:00 AM
  2. zmperditionctl start asking for password
    By k7sle in forum Administrators
    Replies: 32
    Last Post: 02-20-2008, 11:13 AM
  3. 4.5 Upgrade failure
    By brained in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 03-03-2007, 03:30 PM
  4. Services stopped working
    By lilwong in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 08-15-2006, 10:19 AM
  5. Zimbra server crashed
    By goetzi in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-25-2006, 01:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •