Results 1 to 3 of 3

Thread: Zimbra 7, proxy + zimbra desktop

  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bulgaria
    Posts
    25
    Rep Power
    6

    Exclamation Zimbra 7, proxy + zimbra desktop

    Hello,

    We're testing our new installation of zimbra 7 on 2 servers :

    1. mta + proxy server
    2. mailbox + ldap server

    Everything is working fine, including smtp, imap, imaps, pop3, pop3s and web access with both http and https.

    The only thing NOT working correctly is when we try to use Zimbra Desktop ( tried both 2.0.1 and the beta 2 of desktop 7 ). The client sets up correctly ( either http or https, does not matter ) and at the beginning it works just fine.
    The problem is when the client is left running for about 5 minutes, then it displays the account as unavailable and in the nginx log we got this :

    Code:
    2011/03/23 12:18:05 [error] 10677#0: *39 upstream timed out (110: Connection timed out) while reading response header from upstream, client: xx.xx.xx.xxx, server: , request: "POST /service/soap/WaitSetRequest HTTP/1.1", upstream: "http://xx.xx.xx.xx:80/service/soap/WaitSetRequest", host: "proxy.domain.com"
    Everything else is working fine and we tried the above on another server that has the proxy + mailbox on the same server and we still got the same problem, so it's not about connectivity or configuration issues between the two servers mentioned above.

    Did anyone else encounter this and if so, how did you solve it ?

  2. #2
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    4

    Default

    Hello,

    We have a similar setup with ZCS 7:
    server 1: mailbox master ldap
    server 2: mta, proxy, ldap replica

    We have the same issue with ZD 7 generating those logs in nginx.
    However the connection through the proxy works most of the times, but from time to time it will popup an error message in ZD

    Did you manage to sort it out ?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bulgaria
    Posts
    25
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by emarton View Post
    Hello,

    We have a similar setup with ZCS 7:
    server 1: mailbox master ldap
    server 2: mta, proxy, ldap replica

    We have the same issue with ZD 7 generating those logs in nginx.
    However the connection through the proxy works most of the times, but from time to time it will popup an error message in ZD

    Did you manage to sort it out ?
    Nope. We decided to open the mailbox for any clients that are going to use zimbra desktop client as a better solution.
    Note that we're still on Zimbra 7.0.1, haven't upgraded to 7.1.

Similar Threads

  1. ZCS7 Beta only Listens on IPv6
    By tobru in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-25-2011, 03:31 AM
  2. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 07:21 PM
  3. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 08:56 PM
  4. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  5. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 06:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •