Results 1 to 5 of 5

Thread: Zimbra Account Migration From External LDAP Error

  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    6
    Rep Power
    4

    Default Zimbra Account Migration From External LDAP Error

    Hi, I have installed a multi server Zimbra as described:

    Server 1 - LDAP Server (master), Mailbox Server
    Zimbra packages:
    zimbra-ldap
    zimbra-logger
    zimbra-store
    zimbra-snmp

    Server 2 - Zimbra LDAP (replication), Mailbox Server (second)
    Zimbra packages:
    zimbra-ldap (with replication configuration)
    zimbra-store
    zimbra-snmp

    Server 3 - Zimbra MTA
    zimbra-mta
    zimbra-snmp

    Server 4 - Zimbra MTA (Failover)
    zimbra-mta
    zimbra-snmp

    Server 5 - Zimbra Proxy
    Zimbra packages:
    zimbra-memcached
    zimbra-proxy
    zimbra-snmp

    Server 6 - Zimbra Proxy (Failover)
    Zimbra packages:
    zimbra-memcached
    zimbra-proxy
    zimbra-snmp

    External LDAP Authentication (configured and tested correctly)
    Email relay (no DNS)

    I have set up the ssh keys, tracing/logging, and enabled LDAP replication. When I enter the administrative console I can see that all the servers and their services are running correctly (I also checked this on each server with zmcontrol status).

    The problem is that when I go to Account Migration so I can provision my accounts from OpenAm I get an error and cannot see the migration wizard.

    Server error encountered
    Message: error while proxying request to target server: Read timed out
    Error code: service.PROXY_ERROR Method: [unknown]
    Details:soap:Receiver
    See error

    I have triple checked all the installation instructions and am sure that all the steps have been done. Can anyone please help me with this? I have been stuck and I can't find help online.

    Also, when I log in to Zimbra Administration Console I get an error that says:
    JavaScript error encountered in method
    ZaZimbraAdmin.prototype._getLoginMsgPanel
    message: e is null fileName: http://URL:7071/zimbraAdmin/js/Admin...zgz?v=...(long URL)
    Last edited by jchacon; 04-20-2011 at 05:32 PM.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    6
    Rep Power
    4

    Default

    I have checked the Zimbra Administrator's Guide and found out that I need to configure the GAL - Global Address List to use external LDAP. However I do not believe this will solve my erros. Can anyone please help me? Any suggestions, recommendations or references are welcome, thanks.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    6
    Rep Power
    4

    Default

    Hi, if anyone has a chance to check this out I would really appreciate it, I am new to Zimbra/Linux and am not sure what to do next. Which logs should I look at to see if I can find more details about these errors? Thanks.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    131
    Rep Power
    4

    Default

    Well, I am getting the same error. Did you find the solution?

  5. #5
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    6
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by stalker View Post
    Well, I am getting the same error. Did you find the solution?
    Well I had several issues. First after a lot of checking of the installation and settings I figured out that I had not specified the correct domain. I did not have the DNS yet, but I needed to specify the correct domain upon installation. First I tried to modify without reinstalling Zimbra but I ended up reinstalling on the 6 servers with the correct domain. Afterwards I found out I had to configure Split DNS on my MTA servers. My domain also needed valid MX and A records. Also remember to open any ports on your firewall that may be needed for incoming and outgoing traffic.

    As for the login JavaScript bug I found that it was an old recurring bug that was seen and fixed in previous versions of Zimbra. It does not affect functionality so I can live with closing the notification pop up window until there is a new bug fix.

    My GAL has an incorrect setting. Once I modified that setting I was able to correctly see the users in the global address list.

Similar Threads

  1. Upgrade from 6.0.10 to 7 beta4
    By alex70 in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 05-11-2012, 03:02 PM
  2. Did I miss something? (Zimbra GA 6.0.8 on Ubuntu 10.04)
    By vpetersson in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-26-2010, 07:29 AM
  3. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 10:06 AM
  4. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 04:48 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 05-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •