Results 1 to 3 of 3

Thread: mailman integration problems -- still

  1. #1
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    9

    Default mailman integration problems -- still

    I'm still having trouble getting things going. I believe I have everything configured properly, but the mail just isn't getting sent.

    Relevant lines from /var/log/zimbra.log when I attempt to send mail to the list

    Oct 18 18:16:19 cssc postfix/smtpd[11465]: connect from my.server.net[66.34.60.1]

    Oct 18 18:16:19 cssc postfix/trivial-rewrite[11467]: warning: do not list domain server.com in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
    Oct 18 18:16:19 cssc postfix/trivial-rewrite[11467]: warning: do not list domain server.com in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
    ...
    Oct 18 18:16:20 cssc amavis[6532]: (06532-01) FWD via SMTP: <user@domain.com> -> <list@domain.com>, 250 2.6.0 Ok, id=06532-01, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 Ok: queued as 0EC54ED06BD
    Oct 18 18:16:20 cssc amavis[6532]: (06532-01) Passed CLEAN, [66.34.60.1] [66.34.60.1] <user@domain.com> -> <list@domain.com>, Message-ID: <2969645.31161213379366.JavaMail.root@my.server.ne t>, mail_id: THs2mFclTyrS, Hits: -1.54, 465 ms
    Oct 18 18:16:20 cssc postfix/smtp[11469]: A2341ED06BC: to=<list@domain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=1, status=sent (250 2.6.0 Ok, id=06532-01, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 Ok: queued as 0EC54ED06BD)
    ...

    Oct 18 18:16:21 cssc postfix/local[11792]: 0EC54ED06BD: to=<list@domain.com>, relay=local, delay=1, status=sent (delivered to command: /usr/local/mailman/mail/mailman post list)
    Oct 18 18:16:21 cssc postfix/qmgr[7697]: 0EC54ED06BD: removed

    so right there, it's being sent, and mailman is processing it. that's good.

    From the log file in /opt/zimbra/log/zimbra.log

    2006-10-18 18:22:47,060 INFO [http-8080-Processor99] [mid=2;ip=69.168.6.158;name=user@domain.com;] SendMsg - <SendMsg> LC(mbox=9bf45b17-39af-44f6-baeb-30fa107d9944, sessions=[1])
    2006-10-18 18:22:47,093 INFO [http-8080-Processor99] [mid=2;ip=69.168.6.158;name=user@domain.com;] FileBlobStore - Stored size=375 wrote=375 path=/opt/zimbra/store/incoming/1161212580624-5.msg vol=1 digest=2I6zqqXShjuSH+Pm39xaO2h0zv0=
    2006-10-18 18:22:47,112 INFO [http-8080-Processor99] [mid=2;ip=69.168.6.158;name=user@domain.com;] FileBlobStore - Renamed id=2443 mbox=2 oldpath=/opt/zimbra/store/incoming/1161212580624-5.msg newpath=/opt/zimbra/store/0/2/msg/0/2443-5604.msg
    2006-10-18 18:22:47,234 INFO [http-8080-Processor99] [mid=2;ip=69.168.6.158;name=user@domain.com;] mailbox - Added message id=2443 digest=2I6zqqXShjuSH+Pm39xaO2h0zv0= mailbox=2 rcpt=:API:


    so if I look in /opt/zimbra/store/0/2/msg/0/ for my message, I see it there. i assume that's good too -- but it never winds up in my mailbox.

    nothing of note in the mailman error log.

    i have subscribers on this list on the local machine, and in the outside world. the mail never makes it, nor is it put into mailman's archives.

    i've tried with and without the mydestination line in the main.cf. the results above are with. pretty much the same behavior without the line though.

    does anyone have any idea what else might be wrong, why mail isn't getting delivered, or where else i can look to diagnose what the problem is?

    Thanks in advance..

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    9

    Default

    qrunner wasn't running

    doh. hope this helps someone else, would've saved me a lot of time.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    62
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by BilldaCat
    qrunner wasn't running

    doh. hope this helps someone else, would've saved me a lot of time.
    Thank you!!! I had the same thing. It helped a lot. Maybe the guy that posted the How To should put service mailman stop and then service mailman start at the end of his guide.

Similar Threads

  1. [SOLVED] Zimbra+Mailman Howto
    By amitbapat in forum Administrators
    Replies: 59
    Last Post: 04-03-2013, 02:31 AM
  2. mailman integration problems
    By BilldaCat in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 08-14-2006, 09:04 AM
  3. Tomcat hanging
    By Morg0 in forum Administrators
    Replies: 42
    Last Post: 04-19-2006, 08:06 PM
  4. mta and mailbox die
    By Morg0 in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-20-2006, 03:39 PM
  5. [SOLVED] Integration with Mailman
    By amitbapat in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 01-14-2006, 03:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •