Results 1 to 2 of 2

Thread: sending all mails to smart relay host

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default sending all mails to smart relay host

    I'm testing with Zimbra (7.1) in a "Split Domain" environment.

    Normally, all mails to users known inside the zimbra-domain are delivered to the corresponding zimbra-account (if there is one), others go out via smart relay host.

    So far, so good.

    How can I configure Zimbra in a way, that ALL mails are delivered via smart relay host?

    I want Zimbra to send all 'local' generated mails (from Web-Client, from MUA's via authenticated smtp(s) or from Outlook-Connector)
    to smart relay host, regardless of there's a local account for this adress or not.

    Only 'incoming' mails should be delivered to the local zimbra account. There will be mails for existing zimbra users from smart relay host only.

    How can I manage this?


    Background:

    Maildoman: @company
    All mails are delivered to a local MTA (--> account@mta-host). This is not the zimbra host.
    Users configured their MUA to send and receive mails (imaps, smtps) via account@mta-host.

    Now I've set up zimbra...
    Domain is also @company
    smart relay host is "mta-host"

    I've configured a userforward on mta-host for all zimbra users to deliver mails to the zimbra account too.
    (--> account@mta-host + --> account@zimbra-host)

    But now, the zimbra users can't receive mails via mta-host any more (if the sender is a zimbra user), because mails are delivered to the local existing zimbra account now. So I have to instruct users on mta-host at the time, I create a zimbra accout for them, but not all users want to swich to zimbra completely.

    I would like to change this behaviour.

    Does anybody know how to do this?

    th27

  2. #2
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Urbana-Champaign, IL
    Posts
    68
    Rep Power
    7

    Default

    Supposedly you can set it up with the 'zimbraSmtpHostname' and 'zimbraSmtpPort' domain attributes, i.e.

    zmprov ms `zmhostname` zimbraSmtpHostname relay.example.com
    zmprov ms `zmhostname` zimbraSmtpPort 25

    This worked in 5.x and 6.x, but I can't confirm if it works in 7.x. I recently tried a 7.1.1 install and it didn't work at all (see
    http://www.zimbra.com/forums/install...tml#post219267).

Similar Threads

  1. zmclamdctl is not running after upgrade
    By Darren in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 10-10-2008, 09:10 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 08-06-2008, 04:48 PM
  3. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 05:37 AM
  4. sending mail using your ISP as relay host
    By mikelurk in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 09-06-2007, 05:36 AM
  5. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 02:00 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •