Results 1 to 3 of 3

Thread: mail loopback

  1. #1
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    34
    Rep Power
    5

    Default mail loopback

    hi guys,

    I'm having a problem when using a relay host. I used the web-console to configure the RELAY HOST. But when I send a message, it says: mail from x.example.com loops back to myself.

    What is the possible reason of this problem?

    Hoping for you help.

    thanks in advance.

    regards.


    NOTE:
    I'm using 6.0 for my mail server.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    You need to update your forum profile with the output of the following command (do not post the output in this thread):

    Code:
    zmcontrol -v
    Quote Originally Posted by warcries View Post
    I'm having a problem when using a relay host. I used the web-console to configure the RELAY HOST. But when I send a message, it says: mail from x.example.com loops back to myself.

    What is the possible reason of this problem?
    It could be a number of problems. What happens if you revert the changes, does it work correctly? You could have a mis-configured DNS server or you could have made an error setting the relay host. Is this a single server or multi-server? Is the relay host in the same domain (is this a split domain set-up)? You should also post the error messages from the log file not a single line out-of-context.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    34
    Rep Power
    5

    Default

    Code:
    zmcontrol -v
    It could be a number of problems. What happens if you revert the changes, does it work correctly? You could have a mis-configured DNS server or you could have made an error setting the relay host. Is this a single server or multi-server? Is the relay host in the same domain (is this a split domain set-up)? You should also post the error messages from the log file not a single line out-of-context. [/QUOTE]

    When I revert the changes. it's working perfectly. What do you mean by a mis-configured DNS? What should be my DNS configuration with regards to RELAY Host? This is just a single server setup and RELAY HOST is in the same domain. I'm not familiar with split domain set-up?

    log file err:
    Jun 22 11:03:46 mail postfix/smtp[25649]: warning: host relay.xxx.edu.ph[1xx.1xx.8y.5z]:25 greeted me with my own hostname mail.xxx.edu.ph
    Jun 22 11:03:46 mail postfix/smtp[25649]: warning: host relay.xxx.edu.ph[1xx.1xx.8y.5z]:25 replied to HELO/EHLO with my own hostname mail.xxx.edu.ph
    Jun 22 11:03:46 mail postfix/smtp[25649]: 759D12E2A3E6: to=<wzx@gmail.com>, relay=relay.xxx.edu.ph[1xx.1xx.8y.5z]:25, delay=0.03, delays=0.01/0.01/0.01/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for relay.xxx.edu.ph:25 loops back to myself)
    Jun 22 11:03:46 mail postfix/smtp[25649]: 759D12E2A3E6: to=<mxzxv@yahoo.com>, relay=relay.xxx.edu.ph[1xx.1xx.8y.5z]:25, delay=0.03, delays=0.01/0.01/0.01/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for relay.xxx.edu.ph:25 loops back to myself)

    NOTE:

    RELAY HOST: relay.xxx.edu.ph
    ZIMBRA MAIL: mail.xxx.edu.ph
    Last edited by warcries; 06-21-2011 at 08:29 PM.

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 04-10-2011, 09:14 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. Problem with Postfix and MTA
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-16-2008, 06:47 AM
  4. [SOLVED] Mailserver down when send file attach of 50Mb
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 04-10-2008, 11:44 AM
  5. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •