Results 1 to 5 of 5

Thread: Not getting all mail

  1. #1
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    124
    Rep Power
    9

    Default Not getting all mail

    For some reason it appears as though I am not receiving all my mail.
    I have mail forwarded from an outside server to our inside zimbra server. I have used it like this since version 5.x After installing 7.1.1 on my ubuntu 10.4 server we are seeing mail just vanish. I turned of spam filtering to see if that was the issue.
    One thing I see is, I have a local account on the server, that is I log on with my username, so if I send mail to myusername@mailserver.domain.com the mail will go sometimes to my local (system account not zimbra) or to zimbra, users that do not, which is everyone else, the mail bounces back stating:
    mail for zmail5.domain.com loops back to myself)

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by iceruam View Post
    For some reason it appears as though I am not receiving all my mail.
    I have mail forwarded from an outside server to our inside zimbra server. I have used it like this since version 5.x After installing 7.1.1 on my ubuntu 10.4 server we are seeing mail just vanish.
    Mail doesn't just 'vanish'.

    Quote Originally Posted by iceruam View Post
    One thing I see is, I have a local account on the server, that is I log on with my username, so if I send mail to myusername@mailserver.domain.com the mail will go sometimes to my local (system account not zimbra) or to zimbra, users that do not, which is everyone else, the mail bounces back stating:
    mail for zmail5.domain.com loops back to myself)
    Sounds like you have a configuration problem, search the forums for the error message for details.

    You also need to look in the log files to see what happens to inbound mail and see if there's any errors or what the destination of the mail is.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    124
    Rep Power
    9

    Default Mail logs

    I have gotten a few different errors in the mail.log

    Right now it seems that all that is getting through is spam
    <user@zmail5.domain.com>, relay=local, delay=0.53, delays=0.49/0/0/0.04, dsn=5.1.1, status=bounced (unknown user: "user")

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Go to the wiki and look at the article about improving the anti-spam system, look at the section about rejecting email for unlisted recipients. You should also search the forums for some other ideas and techniques about reducing spam.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    124
    Rep Power
    9

    Default Alias

    After reading through http://www.zimbra.com/forums/migrati...-hostname.html
    I was able to figure out that I needed to create an Alias, so I did so through the admin gui as of now it 'looks 'like it is working.

    Will work on spam now but that was least of my worries at the moment, it needs retrained as the old server had 4-5 yrs of practice
    Thanks
    I think this can be marked solved....but not seeing that button
    Last edited by iceruam; 07-14-2011 at 10:34 AM. Reason: wanted to mark solved

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 04-10-2011, 10:14 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. Problem with Postfix and MTA
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-16-2008, 07:47 AM
  4. [SOLVED] Mailserver down when send file attach of 50Mb
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 04-10-2008, 12:44 PM
  5. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 09:09 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •