Results 1 to 4 of 4

Thread: Not able to receive mails.......

  1. #1
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    2
    Rep Power
    4

    Unhappy Not able to receive mails.......

    Dear all,

    I have installed zimbra in rhel5 in vmware 7 and configured completely. There were
    no errors and everything is fine. But when I open my server settings
    option, all the services are started except antivirus and antispam.
    Please find the screenshot for reference. In root console, i have run service zimbra restart command . Here, all the zimbra services are stopped and then
    started again without any errors including antivirus and antispam too. I am logging into the admin console with this site
    https://localhost.localdomain:7071/zimbraAdmin. After logging in, it shows the page as shown in attachment. Now my main problem is, I have created 2 test users. I have opened their mail(webmail) and sent test mail from one user to other. It says message sent successfully but no mail is
    received by the other user. I am able to send the mail successfully but receiver is not receving it. Even if I click on Get mail Option,
    nothing happens.Please help me out......
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by chaitanyamunna View Post
    I am logging into the admin console with this site
    https://localhost.localdomain:7071/zimbraAdmin.
    That is incorrect, you should be using a domain name for the url of the server. According to that screenshot you're the admin "@vmware,com" - is that really correct? I'd suggest you put a proper domain name in there.

    You really should search the forums, this question has been asked and answered many times. Have you set-up a Split DNS (you need one)? Is the /etc/hosts file correct(it needs to be)? Go to the 'Verify ....' section of the split DNS article to confirm the setting but my suspicion is that your DNS A & MX records are incorrect (or non-existent) and the hosts may be incorrect.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    2
    Rep Power
    4

    Default

    Hi Bill,

    Thank you very much for the reply.

    I have removed my domain(vmware.com) and freshly created a new domain(in new
    machine) called ostlays.com in server 2008 OS(in vmware). I have also
    installed RHEL in another VM and my host file looks like this:

    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    ::1 localhost6.localdomain6 localhost6

    My Linux box hostname is localhost.localdomain. So while installing zimbra,
    it gave a message that it cant resolve it using my dns and prompted me for
    any virtual name. I have given mailserver. Again it said, it cant resolve it
    with the dns. Hence I have created a forward lookup zone in dns like this:

    mailserver Host(A) 10.10.2.2 static


    I have checked the site given in ur previous post about split dns but I hope
    the info given is for dns server configured in linux box, but I have
    configured dns in server 2008 machine.I have created the below MX record in
    my server 2008 dns machine.This looks like this:

    (Same as parent folder) MailExchanger(MX) mailserver.ostlays.com static

    My linux box ip: 10.10.2.2
    DHCP Server: Server 2008 OS; IP 10.10.2.4 (installed in VMWare)
    DNS Server: Server 2008 OS; IP 10.10.2.4 (installed in VMWare)

    Please find my servers complete details below:

    linux box hostname: localhost.localdomain
    linux box virtual name(prompted while zimbra installation): mailserver

    Now please guide me how to edit the /etc/hosts file and my dns(server 2008
    OS). Still antivirus and antispam services are disabled only(as said in the
    previous post).


    Please help me..........

    Thanks and Regards,

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by chaitanyamunna View Post
    Now please guide me how to edit the /etc/hosts file and my dns(server 2008
    The details of what's needed in your hosts file and the required DNS A & MX records are fully explained in the Split DNS article.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Only Admin can receive and send mails
    By yasanthau in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 05-28-2011, 05:23 AM
  2. I don't receive mails from some domains
    By pigui in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 02-08-2011, 05:55 PM
  3. Unable to Receive Mails though Outlook
    By rakeshlabra in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 10-30-2007, 07:35 PM
  4. Cannot receive mails
    By zzzzsg in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 11-28-2005, 10:00 AM
  5. Can't send or receive mails from Zimbra
    By ppurama in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 11-14-2005, 10:17 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •