Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: After upgrade to 7.1.1 - moving multiple mails ends up in non-availability of mailbox

  1. #1
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    29
    Rep Power
    9

    Default After upgrade to 7.1.1 - moving multiple mails ends up in non-availability of mailbox

    Hello,

    we have upgraded our zimbra systems to 7.1.1.
    Now the users experience the following problem:

    - they try to move ~200 Mails or more to another Folder (Trashbox, archive folder ...)
    - after they do so, the website hangs up and they can't relogin to the webgui.
    - imap access also doesn't work anymore
    - mails can't be delivered to the mailbox anymore (mailq reports a "Zimbra LMTP server closing connection; service busy")

    only a zmmailboxdctl restart helps.

    That happens on all our upgraded systems.

    Does anyone have any idea to fix that issue?

    thanks,
    Thomas

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    Thomas, which MUA are your client/customers using?

    Outlook? Mail.app (Snow Leopard and/or Lion)? Anything else?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ann Arbor
    Posts
    12
    Rep Power
    4

    Default Same!

    Yes, we are experiencing ALL of these same symptoms. We need a bump on this. I've been in contact with Zimbra support, back-and-forth for a week, and still no resolution. Extremely frustrating, since we have unexpectedly lost IMAP access twice in the past week.

    Regarding your first point, it wasn't a move of mail items, but an import of 1300 contacts.

    Any help on this would be greatly appreciated.

    We're at Release 7.1.1_GA_3196.RHEL5_64_20110527001604 CentOS5_64 NETWORK edition
    Last edited by Greenview; 08-02-2011 at 05:59 AM.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ann Arbor
    Posts
    12
    Rep Power
    4

    Default

    By the way, when the IMAP connectivity is lost, it's not for one mailbox, it's for ALL users on the same mail store. The IMAP daemon just hangs when attempting to examine the contents of a folder (IMAP login still works). Then, the connections don't close and we quickly reach our max IMAP thread count.

  5. #5
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default

    Would like an official answer on this please, we have been waiting near a week and zimbra support hasn't contacted us with any form of coherent response, let alone a resolution.

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by jinxATgdi View Post
    Would like an official answer on this please, we have been waiting near a week and zimbra support hasn't contacted us with any form of coherent response, let alone a resolution.
    You won't get an official answer here, these are Community Supported forums not official Zimbra Support. The o/p hasn't even responded to the original question. If you are a Network Edition customer contact Zimbra Support.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ann Arbor
    Posts
    12
    Rep Power
    4

    Default

    We're a NE customer and have been in contact with Zimbra Support. Unfortunately, they haven't been able to resolve this for us yet, so I decided to reach out to the community to see if anybody else had experienced this, and what they did to resolve it.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    374
    Rep Power
    9

    Default

    Is there a Bugzilla entry for this yet?

    Matt

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by Chewie71 View Post
    Is there a Bugzilla entry for this yet?
    I doubt it, I'm not sure anyone knows where bugzilla is located.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=62764



    The support tickets number would be nice too.

    I'm having the same issue (once yesterday evening, a couple of times this morning).
    I have no clue "why" this is happening (not sure it's related to "moving lots of items").

    Server load is low, RAM usage is normal.
    BUT, it just freezes (until mailboxd is restarted or it ends freezing by itself).

    This seems to be the same issue:
    http://www.zimbra.com/forums/adminis...eb-freeze.html
    http://www.zimbra.com/forums/adminis...a-7-1-1-a.html

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 05-11-2012, 02:16 PM
  2. Upgrade from 6.0.10 to 7 beta4
    By alex70 in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 05-11-2012, 02:02 PM
  3. MySQL errors
    By mludwig in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 07-11-2011, 03:40 AM
  4. Replies: 6
    Last Post: 03-14-2011, 04:21 AM
  5. [SOLVED] New zcs 7 install : database errors founds
    By dkbk in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 03-01-2011, 05:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •