Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Incoming mail deferred?

  1. #1
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    67
    Rep Power
    9

    Default Incoming mail deferred?

    I did the install (zcs-4.0.3 on a Debian box), provisioned accounts, and imported the old mailstore into Zimbra using imapsync. Now when I look at the mail queues, everything is showing up in deferred. I have tried flushing the queues, but no change. Why isn't mail being delivered?

    Looking through the logs, I am seeing multiple references to trouble in check_mail:

    Code:
    Oct 31 22:07:49 merrimac amavis[15888]: (15888-06) (!!) TROUBLE in 
    check_mail: parts_decode_ext FAILED: Error reading from file(1) utility: Bad file
     descriptor at (eval 51) line 151, <GEN31> line 2.220749-15888A1114D: 
    to=<storm@mydomain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=1, 
    status=deferred (host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 451 4.5.0 Error in processing,
     id=15888-06, parts_decode_ext FAILED: Error reading from file(1) utility: Bad 
    file descriptor at (eval 51) line 151, <GEN31> line 2. (in reply to end of DATA 
    command))
    In /var/log/mail.info, I am seeing errors about postfix:

    Code:
    Oct 30 23:10:01 merrimac postfix/postqueue[19154]: warning: My hostname merrimac is not a fully qualified name - set myhostname or mydomain in /opt/zimbra/postfix-2.2.9/conf/main.cf
    Oct 30 23:10:01 merrimac postfix/postqueue[19154]: fatal: chdir /var/spool/postfix: No such file or directory
    main.cf has a FQDN in it.
    myhostname = merrimac.mydomain.com

    I thought everything was contained in /opt/zimbra. Why is postfox looking for /var/spool/postfix?

    Did I miss a step here?

    thanks,
    --Storm
    Last edited by Storm16; 10-31-2006 at 08:28 PM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    London, ON
    Posts
    255
    Rep Power
    10

    Default

    I'm not exactly sure what's happening, but it is not postfix that it is deffering the mail it is amavis, the spam and virus checker.

  3. #3
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    main.cf has a FQDN in it.
    myhostname = merrimac.mydomain.com
    The usual question, I'm afraid, do you also have valid DNS records & /etc/hosts file on your system pointing to your zimbra server?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    67
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix
    The usual question, I'm afraid, do you also have valid DNS records & /etc/hosts file on your system pointing to your zimbra server?
    I believe so.

    Here is /etc/hosts on the server running Zimbra:
    Code:
    127.0.0.1       localhost
    192.168.224.12  merrimac.mydomain.com   merrimac
    DNS entries for the mailserver:

    Code:
    ;; QUESTION SECTION:
    ;merrimac.mydomain.com. IN A
    
    ;; ANSWER SECTION:
    merrimac.mydomain.com. 86400 IN A 192.168.224.12
    Code:
    ;; QUESTION SECTION:
    ;mydomain.com.  IN      MX
    
    ;; ANSWER SECTION:
    mydomain.com. 86400 IN  MX      10 merrimac.mydomain.com.
    mydomain.com. 86400 IN  MX      12 mekong.mydomain.com.
    I also have a CNAME record for mail.mydomain.com pointing to merrimac. On my workstation, I do not have a record for merrimac in /etc/hosts, so it should be forced to use DNS.

    --Storm

  5. #5
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    67
    Rep Power
    9

    Default

    Does anyone know what might be causing this problem?

    Thanks,
    --Storm

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Could this be a HD space problem? Could you also check the tmpfs that amavis uses?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    67
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix
    Could this be a HD space problem? Could you also check the tmpfs that amavis uses?
    I rebooted the server and now here is a df of the partitions:

    Code:
    tmpfs        tmpfs     1298152         0   1298152   0% /dev/shm
    tmpfs        tmpfs     1298152        64   1298088   1% /dev
    /dev/mapper/vg00-zimbra
              reiserfs     5242716   2531852   2710864  49% /opt
    /dev/shm                153600     11916    141684   8% /opt/zimbra/amavisd-new-2.4.1/tmp
    However, I am still getting the same type of errors:

    Code:
    Nov  3 12:04:15 merrimac amavis[8544]: (08544-02) (!) PRESERVING 
    EVIDENCE in /opt/zimbra/amavisd/tmp/amavis-20061103T120415-08544
    Nov  3 12:04:15 merrimac postfix/smtp[10468]: 5168D40815: 
    to=<storm@mydomain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=0, 
    status=deferred (host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 451 4.5.0 Error in processing,
     id=08544-02, parts_decode_ext FAILED: Error reading from file(1) utility: Bad 
    file descriptor at (eval 51) line 151, <GEN14> line 2. (in reply to end of DATA 
    command))

    --Storm
    Last edited by Storm16; 11-03-2006 at 10:07 AM.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    67
    Rep Power
    9

    Default

    Anyone know what the cause is?

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Not really. What o/s is this? Is perl installed, up to date and only one copy of it?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    67
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix
    Not really. What o/s is this? Is perl installed, up to date and only one copy of it?
    This is a Debian/unstable box. Perl is installed, version 5.8.8-5, plus a number of modules. I installed zcs-4.0.3 for Debian.

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 02:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 09:09 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 03:00 AM
  5. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 04:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •