Results 1 to 1 of 1

Thread: asking help for performance issue

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Location
    Taiwan
    Posts
    296
    Rep Power
    7

    Default asking help for performance issue

    Dear all,

    after using zimbra 5.0.13 (FOSS) for 3 years in this > 40000 accounts environment, everything looks great except the performance.
    we don't have such kind of performance-tuning experts in our team thus i would like to seek assistance here in this forum.

    we have read the Wiki article : Performance Tuning Guidelines for Large Deployments - Zimbra :: Wiki several times, however, this article doesn't help a lot when we saw the performance graph/info, no idea where to start. The daily stat chart also doesn't have some notes to explain where's the bottleneck.

    we have collected several messages according to :
    King0770-Notes - Zimbra :: Wiki

    1. the basic system info
    2. zmmailboxd.out (collected during *high* load)
    3. pstack <jetty> result

    other hardware info:
    Dell PowerEdge 1950 (2 Quad-core CPU)
    8GB RAM
    Using HDS 2100 SAN Storage (but with SATA hard drives)

    the performance is even worse especially when someone send email to distribution list (such as: ALL@our.domain). during this time, user's webmail is almost hanging, every click will consume about several seconds to display the email contents.

    i fully understand this is tough but any message or hint to us will be highly appreciated.

    we have plans to do the following changes in the near future:
    1. upgrade to latest zcs 6.x
    2. during upgrade, we will upgrade the RAM to 16GB and change CentOS 4.8 to CentOS 5.x (64-bit)
    3. change to multi-server environment, such as 15000-user in first server and 20000-user in another server. (if it's still same after making adjustment)

    Thanks.
    Attached Files Attached Files

Similar Threads

  1. LinkedIn Issue, Java Security Cert
    By drewtheglue in forum Error Reports
    Replies: 0
    Last Post: 09-08-2011, 09:07 AM
  2. zdesktop 7.0.1 and issue with second account
    By rosol in forum General Questions
    Replies: 9
    Last Post: 05-13-2011, 01:44 AM
  3. Issue with Print Size in Zimbra Web Client
    By soxfan in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 05-11-2007, 12:59 PM
  4. dns issue with suse 10.2 and issue with bind
    By zjustin in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 05-06-2007, 11:18 AM
  5. Intermittent issue (issue# 5852) ?
    By nick20 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 02-08-2006, 01:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •