Hi, Im having problems with my zcs multi server installation. Im not able to send and receive mail. Whenever I try to send a new message I get this error:
com.zimbra.cs.mailbox.MailServiceException: try again: Unable to connect to the MTA
When I check the status of each server services it all appears to be up and running. Using zmsoap -z GetServiceStatusRequest:
<GetServiceStatusResponse xmlns="urn:zimbraAdmin">
<timezone id="America/*" displayName="Central Standard Time"/>
<status t="1321313280" service="mailbox" server="ms1.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="spell" server="ms1.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="convertd" server="ms1.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="logger" server="ms1.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="stats" server="ms1.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="zmconfigd" server="ms1.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="snmp" server="ms1.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="mta" server="mta.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="antispam" server="mta.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="stats" server="mta.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="zmconfigd" server="mta.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="antivirus" server="mta.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="snmp" server="mta.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="stats" server="ldap.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="zmconfigd" server="ldap.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="ldap" server="ldap.*.*">1</status>
<status t="1321313280" service="snmp" server="ldap.*.*">1</status>
</GetServiceStatusResponse>
I check the MTA zimbra.log file and this is all it says:
Nov 14 17:00:01 mta zimbramon[3217]: 3217:info: 2011-11-14 17:00:01, QUEUE: 0 0
Nov 14 17:00:05 mta postfix/postqueue[3376]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:00:35 mta postfix/postqueue[3619]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:01:06 mta postfix/postqueue[3819]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:01:36 mta postfix/postqueue[3831]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:02:06 mta postfix/postqueue[4160]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:02:36 mta postfix/postqueue[4404]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:03:06 mta postfix/postqueue[4590]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:03:14 mta clamd[28054]: SelfCheck: Database status OK.
Nov 14 17:03:36 mta postfix/postqueue[4602]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:04:06 mta postfix/postqueue[4956]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:04:36 mta postfix/postqueue[5171]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:05:06 mta postfix/postqueue[5359]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:05:36 mta postfix/postqueue[5369]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:06:06 mta postfix/postqueue[5697]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:06:36 mta postfix/postqueue[5940]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:07:06 mta postfix/postqueue[6130]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:07:36 mta postfix/postqueue[6139]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:08:06 mta postfix/postqueue[6467]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:08:36 mta postfix/postqueue[6705]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:09:06 mta postfix/postqueue[6736]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:09:36 mta postfix/postqueue[6922]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
Nov 14 17:10:01 mta postfix/postqueue[6980]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
I have been doing some searching around in the forum and the closest I have come to a similar problem is this thread. The thing is that I already check and the partition appears to be working fine and configured correctly. Anyone has any idea why I cant access showq? Could that be the reason why I cant send mails?