Results 1 to 4 of 4

Thread: can't start mta/mailbox after disable in web administrator zimbra

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Posts
    9
    Rep Power
    4

    Default can't start mta/mailbox after disable in web administrator zimbra

    yesterday my zimbra server run so well, but last night i try to shutdown zimbra by using web administrator (7071), at global setting or server setting ( i forgot ) , i uncheck mailbox and mta,

    but now i cant start my zimbra, this is the zmcontrol status :


    #zmcontrol restart
    Host mail.domain.com
    Stopping stats...Done.
    Stopping mta...Done.
    Stopping spell...Done.
    Stopping snmp...Done.
    Stopping cbpolicyd...Done.
    Stopping archiving...Done.
    Stopping antivirus...Done.
    Stopping antispam...Done.
    Stopping imapproxy...Done.
    Stopping memcached...Done.
    Stopping mailbox...Done.
    Stopping logger...Done.
    Stopping zmconfigd...Done.
    Stopping ldap...Done.

    Host mail.domain.com
    Starting ldap...Done.
    Starting zmconfigd...Done.
    Starting logger...Done.
    Starting antispam...Done.
    Starting antivirus...Done.
    Starting snmp...Done.
    Starting spell...Done.
    Starting stats...Done.

    there ara no mta and mailbox?? please help

    this is my log :

    Dec 15 09:26:45 mail zimbramon[20420]: 20420:info: Starting snmp via zmcontrol
    Dec 15 09:26:45 mail zimbramon[20420]: 20420:info: Starting spell via zmcontrol
    Dec 15 09:26:46 mail zimbramon[20420]: 20420:info: Starting stats via zmcontrol
    Dec 15 02:27:00 mail postfix/postqueue[22634]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Dec 15 02:27:30 mail postfix/postqueue[22773]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down

  2. #2
    Join Date
    May 2011
    Posts
    9
    Rep Power
    4

    Default

    i have read the forum and i did this..

    zmprov -l ms mail.domain.com +zimbraServiceEnabled mailboxd

    but the result like this :

    zmcontrol start
    Host mail.domain.com
    Starting ldap...Done.
    Starting mailboxd...skipped.
    missing or not executable.
    Starting zmconfigd...Done.
    Starting logger...Done.
    Starting antispam...Done.
    Starting antivirus...Done.
    Starting snmp...Done.
    Starting spell...Done.
    Starting stats...Done.

    any other clue? tks

  3. #3
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    As you've given no details of the ZCS version you have installed I'll assume it's a ZCS 7.x server. You need to use zmprov to enable the following services:

    Quote Originally Posted by andekhi View Post
    i uncheck mailbox and mta
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    Join Date
    May 2011
    Posts
    9
    Rep Power
    4

    Default

    zmcontrol -v

    Release 7.1.0_GA_3140.RHEL5_64_20110329150833 CentOS5_64 FOSS edition.

    thanks for the reply.. problem has been solved

    i just have to do these :
    zmprov -l ms mail.domain.com +zimbraServiceEnabled mailbox
    zmprov -l ms mail.domain.com +zimbraServiceEnabled mta


    thanks again...

Similar Threads

  1. The installer was interrupted...
    By spiderbo in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 9
    Last Post: 05-23-2013, 06:33 AM
  2. Errors installing Outlook Connector
    By Tim G in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 57
    Last Post: 05-05-2011, 02:27 PM
  3. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  4. Error Installing Outlook Connector
    By DanO in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 17
    Last Post: 08-28-2007, 09:35 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 10:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •