Results 1 to 6 of 6

Thread: Failed to start after storage failure

  1. #1
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    3

    Default Failed to start after storage failure

    Hi,
    After my storage failed and had been restored, zimbra failed to start. Here are details:

    version: Release 7.1.3_GA_3346.RHEL6_64_20110928134428 CentOS6_64 FOSS edition.

    start protocol:
    Host mymail.com
    Starting ldap...Done.
    Starting zmconfigd...Done.
    Starting logger...Done.
    Starting mailbox...Done.
    Starting antispam...Done.
    Starting antivirus...Done.
    Starting snmp...Done.
    Starting spell...Done.
    Starting mta...Done.
    Starting stats...Done.
    status Host mymail.com
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmailboxdctl is not running.
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    zmconfigd Running


    start log:
    Dec 16 12:41:29 slapd[21901]: @(#) $OpenLDAP: slapd 2.4.26 (Sep 7 2011 12:24:16) $#012#011build@zre-rhel6-64.eng.vmware.com:/home/build/p4/HELIX/ThirdParty/openldap/openldap-2.4.26.5z/servers/slapd
    Dec 16 12:41:30 slapd[21901]: ldif_read_file: checksum error on "/opt/zimbra/data/ldap/config/cn=config/olcDatabase={0}config.ldif"

    Dec 16 12:41:30 slapd[21902]: slapd starting
    Dec 16 12:41:35 slapd[21902]: connection_read(13): no connection!
    Dec 16 12:41:35 slapd[21902]: connection_read(13): no connection!
    .....
    It looks like the config hasn't read by LDAP. Could somebody help me with this trouble?
    thks
    Last edited by chul; 12-16-2011 at 12:47 AM.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    3

    Default

    Nobody knows...

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Location
    Indonesia
    Posts
    149
    Rep Power
    8

    Default

    Hi Chul,

    Do you have any backups of your Zimbra data?

    The following links may be useful for you to resolve the issue but you need data backup of Zimbra LDAP : http://www.zimbra.com/forums/adminis...tml#post155473
    Best Regards
    ---
    Masim "Vavai" Sugianto
    Zimbra Tutorial
    Personal Blog [ID]

    Release 8.0.6_GA_5922.SLES11_64_20131203103702 SLES11_64 FOSS edition.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    3

    Default

    No, unfortunately not. But I migrated this server from another one: 32->64 bit, fedora11->cent6. So, I've migrated it again with 32->64 migrate instruction, after installing I have the same error.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    3

    Default

    #cat /etc/hosts
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    2.6.11.13 server.zz server
    2.6.11.13 mail.server.zz mail

    #cat /etc/resolv.conf
    search server.zz
    nameserver 127.0.0.1

    #dig server.zz mx
    ;; ANSWER SECTION:
    server.zz. 3600 IN MX 10 mail.server.zz.

    #dig server.zz any
    ;; ANSWER SECTION:
    server.zz. 86400 IN SOA ns1 ns2 1112090003 86400 7200 2419200 3600
    server.zz. 3600 IN A 2.6.11.13
    server.zz. 3600 IN MX 10 mail.server.zz.
    server.zz. 86400 IN NS ..........

    # host `hostname`
    server.zz has address 2.6.11.13
    server.zz mail is handled by 10 mail.server.zz.

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Your hosts file is incorrect and you apparently have no A record for your mail server. Go to the Split DNS article and read what is required for the host file and DNS records. When you've corrected the errors you can run all the commands in the 'Verify....' section of that article to check your configuration is correct.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. The installer was interrupted...
    By spiderbo in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 9
    Last Post: 05-23-2013, 07:33 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-13-2013, 02:36 AM
  3. [SOLVED] Zimbra 7.0.1 Database Issue after upgrade
    By n.bochev in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-16-2011, 02:07 AM
  4. My Zimbra server down ... please help :)
    By frankb in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2007, 11:29 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •