Results 1 to 3 of 3

Thread: Jetty unable to connect to MySQL but command line works fine

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    2
    Rep Power
    3

    Default Jetty unable to connect to MySQL but command line works fine

    New Installation
    Zimbra Server Status
    zmcontrol status
    Host mail.mydomain.com
    antispam Running
    antivirus Running
    imapproxy Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    memcached Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    zmconfigd Running

    mailbox.log
    Could not establish a connection to the database. Retrying in 5 seconds.
    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: getting database connection
    ExceptionId:main:1325883608588:4753be1bfc61ef09
    Code:service.FAILURE

    dig MX mail.mydomain.com

    ; <<>> DiG 9.7.3-P3-RedHat-9.7.3-8.P3.el6_2.1 <<>> MX mail.mydomain.com
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 50041
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;mail.mydomain.com. IN MX

    ;; AUTHORITY SECTION:
    mydomain.com. 86400 IN SOA mail.mydomain.com. admin.mydomain.com. 2011010701 43200 3600 3600000 2592000

    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
    ;; WHEN: Sat Jan 7 20:21:00 2012
    ;; MSG SIZE rcvd: 87

    MySQL Test
    mysql -e "check table zimbra.mailbox"
    +----------------+-------+----------+----------+
    | Table | Op | Msg_type | Msg_text |
    +----------------+-------+----------+----------+
    | zimbra.mailbox | check | status | OK |
    +----------------+-------+----------+----------+

    Performed Telnet to 80 Test
    telnet mail.mydomain.com 80
    Trying 10.1.1.3...
    Connected to mail.mydomain.com.
    Escape character is '^]'.
    After connection it just hangs probably due to no database connection

    Performing tests by command line everything appears to be working except Jetty's connection. Anyone have some ideas how to get Jetty to connect?

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    You should update your forum profile with the output of the following command (do not post the output in this thread):

    Code:
    zmcontrol -v
    Quote Originally Posted by koltar View Post
    New Installation
    Zimbra Server Status
    zmcontrol status
    Host mail.mydomain.com
    antispam Running
    antivirus Running
    imapproxy Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    memcached Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    zmconfigd Running

    mailbox.log
    Could not establish a connection to the database. Retrying in 5 seconds.
    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: getting database connection
    ExceptionId:main:1325883608588:4753be1bfc61ef09
    Code:service.FAILURE

    dig MX mail.mydomain.com

    ; <<>> DiG 9.7.3-P3-RedHat-9.7.3-8.P3.el6_2.1 <<>> MX mail.mydomain.com
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 50041
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;mail.mydomain.com. IN MX

    ;; AUTHORITY SECTION:
    mydomain.com. 86400 IN SOA mail.mydomain.com. admin.mydomain.com. 2011010701 43200 3600 3600000 2592000

    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
    ;; WHEN: Sat Jan 7 20:21:00 2012
    ;; MSG SIZE rcvd: 87

    MySQL Test
    mysql -e "check table zimbra.mailbox"
    +----------------+-------+----------+----------+
    | Table | Op | Msg_type | Msg_text |
    +----------------+-------+----------+----------+
    | zimbra.mailbox | check | status | OK |
    +----------------+-------+----------+----------+

    Performed Telnet to 80 Test
    telnet mail.mydomain.com 80
    Trying 10.1.1.3...
    Connected to mail.mydomain.com.
    Escape character is '^]'.
    After connection it just hangs probably due to no database connection

    Performing tests by command line everything appears to be working except Jetty's connection. Anyone have some ideas how to get Jetty to connect?
    This subject has been covered interminably in the forums, you could have answered all these questions with a forum search.. The first thing you need to do is disable imapproxy and memcahced, they are not necessary on a single server and will cause you problems. You'll find full details in the forums on how to disable those services and reset the ports to their default.

    The second thing you need to do is set-up a Split DNS if you're behind a NAT router (or firewall). The final thing you're doing wrong is using the following command to display your DNS records:

    Code:
    dig MX mail.mydomain.com
    That is incorrect to use the FQDN of your server not the domain name, you need a valid /etc/hosts file and correct DNS A & MX records.

    When you've configured the Split DNS go to the 'Verify....' section of that article and run all the commands to confirm your configuration is correct.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    2
    Rep Power
    3

    Default Single Server Installation, Split-DNS, imapproxy, memcached

    Bill,

    Thank you for your immediate response after several hours of research it appears the Split-DNS has to be configured exactly as stated in the document. I tried several configurations to fit my LAN DMZ setup but it required a local bind9 installation and all the files to be configured as stated in the document. There may be a way to get a remote lan bind9 to work but I was not able to find a way quickly, could be other files or basic knowledge of what exactly Zimbra is looking for in the setup.

    Also on the imapproxy and memcached disabling that has to be done after you get the Split-DNS set as it will give you error messages that it can not connect.

    To help others save time the commands to disable imapproxy and memcached after the Split-DNS is working and mailbox.log is showing successful connections are:

    zmcontrol start
    zmprov -l ms mail.mydomain.com -zimbraServiceEnabled imapproxy
    zmprov -l ms mail.mydomain.com -zimbraServiceEnabled memcached
    zmcontrol stop
    zmcontrol start

    More work to be done, thanks again for your time posting Bill!

    Regards,
    Stephen

Similar Threads

  1. zmclamdctl is not running after upgrade
    By Darren in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 10-10-2008, 09:10 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. [SOLVED] Install Problem in Ubuntu 6.06 Server
    By xtimox in forum Installation
    Replies: 16
    Last Post: 03-27-2008, 09:36 AM
  4. DNS Questions and Trouble Installing
    By smurraysb in forum Installation
    Replies: 22
    Last Post: 03-14-2008, 03:27 PM
  5. Can't send or receive mails from Zimbra
    By ppurama in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 11-14-2005, 09:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •