Results 1 to 10 of 21

Thread: Possible corrupt LDAP

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    13
    Rep Power
    3

    Default Possible corrupt LDAP

    A power failure in the server closet at our school corrupted our Zimbra server and it won't boot now. I setup zimbra on a new server and copied /opt/zimbra from the old machine with a live cd. It is Zimbra 7.1.1 open source edition on centos 5.7. When I go to start with the copied data I get the following errors-

    tarting ldap...Done.
    Failed.
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 56: kill: (4067) - Operation not permitted
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slapd: error while loading shared libraries: libdb-4.7.so: cannot open shared object file: No such file or directory
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 56: kill: (4067) - Operation not permitted
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slapd: error while loading shared libraries: libdb-4.7.so: cannot open shared object file: No such file or directory
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 56: kill: (4067) - Operation not permitted
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slapd: error while loading shared libraries: libdb-4.7.so: cannot open shared object file: No such file or directory
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 56: kill: (4067) - Operation not permitted
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slapd: error while loading shared libraries: libdb-4.7.so: cannot open shared object file: No such file or directory
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 56: kill: (4067) - Operation not permitted
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slapd: error while loading shared libraries: libdb-4.7.so: cannot open shared object file: No such file or directory
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 56: kill: (4067) - Operation not permitted
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slapd: error while loading shared libraries: libdb-4.7.so: cannot open shared object file: No such file or directory
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 56: kill: (4067) - Operation not permitted
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slapd: error while loading shared libraries: libdb-4.7.so: cannot open shared object file: No such file or directory
    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slapd: error while loading shared libraries: libdb-4.7.so: cannot open shared object file: No such file or directory

    I did do zmfixperms -extended, I can't seem to find anything in the forums that is similar to my problem so I am asking for help. I did read one thread that said if I had the data store and database I could rebuild but it didn't say how. Is this possible?
    TIA

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    There's a missing library according to that output, I'd suggest you run an 'upgrade' install of the same version of Zimbra to get everything reinstalled.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,285
    Rep Power
    10

    Default

    Can you try a software-only install of the same version on another box at the same OS, and copy the /opt/zimbra/data/ldap directory that you have backed up onto that box, and then use zmslapcat to export your LDIF file? That would at least give you the LDAP data you can use to restore.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  4. #4
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    13
    Rep Power
    3

    Default

    Quanah- I took your advice and exported then followed the 32 to 64 bit migration how to. The server now starts without errors but when I do a zmcontrol status I get
    zmmailboxctl is not running

    and /var/log/mail.log says-
    Feb 6 22:36:07 mail zmmailboxdmgr[9625]: status requested
    Feb 6 22:36:07 mail zmmailboxdmgr[9625]: stale pid 5388 found in /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid: No such process
    Feb 6 22:36:07 mail zmmailboxdmgr[9625]: assuming no other instance is running
    Feb 6 22:36:07 mail zmmailboxdmgr[9625]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Feb 6 22:36:07 mail zmmailboxdmgr[9625]: assuming no other instance is running
    Feb 6 22:36:07 mail zmmailboxdmgr[9625]: no manager process is running
    My host file is fine. Any suggestions? could it be the IP address of this temp server is different than my original server?

  5. #5
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,285
    Rep Power
    10

    Default

    You need to check /opt/zimbra/log files, not /var/log.

    Did you set the zmlocalconfig values for the LDAP passwords to match what they were on the old system?
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  6. #6
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    13
    Rep Power
    3

    Default

    I copied the .xml file to the new server. Maybe that was the screwup.
    Last edited by weezbunbun; 02-07-2012 at 06:25 AM.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    13
    Rep Power
    3

    Default now

    When I do the upgrade I get the following-
    Do you want to verify message store database integrity? [Y]
    Verifying integrity of message store databases. This may take a while.
    can't run /opt/zimbra/mysql/bin/mysqlcheck --defaults-file=/opt/zimbra/conf/my.cnf -S /opt/zimbra/db/mysql.sock -A -C -s -u root --password=L3a4uMqvB4CVyNejHbsB3x4dE --auto-repair: Not a directory

    Then when I continue I get-
    Backing up the ldap database...failed.

    Then I get kicked out to a command prompt.

    Am I hosed?

Similar Threads

  1. Failed to bind to LDAP server
    By tezarin in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 01-23-2012, 08:26 AM
  2. [SOLVED] I broke my server trying to optimize... HELP!
    By myriad in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 09-17-2011, 06:46 AM
  3. LDAP Cannot bind on migration to new server
    By neekster in forum Migration
    Replies: 23
    Last Post: 03-09-2009, 02:08 AM
  4. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 06:45 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 11-15-2006, 11:16 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •