Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 36

Thread: Migrating mailboxes from existing zimbra 7.1.3 to live Zimbra 7.1.4

  1. #21
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    17
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by Cine.ZxCommunity View Post
    Hello muyepaa!
    This is not an error per-se, it's an error information stored in the LDAP which probably refers to the datasources created in the new server - since the LDAP is the same, every change on an acount also affects the corresponding account on the other server.
    The situation is kinda messy, but since the relevant - for this particular case - store informations are contained in Zimbra's mysql database I'm almost positive that you'll be able to import your exported data on the new server as long as the export procedure completed correctly (check the proper notification email to see if items have been exported).

    Have a nice day,
    Cine

    OK, now this is what happens

    After "with the errors above" am ready to go on to import the messages into the new server. When I installed xextras on the new server, after successfully installing zextras, I logged into the admin console, I got the following message :
    "ZeXtras Suite Zimlet and ZxMig Zimlet cannot coexist on the same server.
    The ZeXtras Zimlet will not be loaded"

    How do I proceed

  2. #22
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Grand Rapids, MI
    Posts
    123
    Rep Power
    7

    Default

    Ahah, ok. So that's why the old machine can actually see the data, because both machines have the same hostname.

    If the web interface runs, then IMAP is probably working, too, it's probably just on a different port since it's expecting the proxy to be there in front of it. You might try connecting via IMAP on port 7993 and see if that works.

  3. #23
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    17
    Rep Power
    3

    Default

    The only ports showing are the ones below, 7993 is not, telnet localhost 7993 gives connection refused.

    Active Internet connections (only servers)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
    tcp 0 0 0.0.0.0:7780 0.0.0.0:* LISTEN 7113/httpd
    tcp 0 0 127.0.0.1:10663 0.0.0.0:* LISTEN 6498/zmlogger: zmrr
    tcp 0 0 127.0.0.1:10025 0.0.0.0:* LISTEN 7269/master
    tcp 0 0 127.0.0.1:7306 0.0.0.0:* LISTEN 6503/mysqld
    tcp 0 0 0.0.0.0:587 0.0.0.0:* LISTEN 7269/master
    tcp 0 0 0.0.0.0:11211 0.0.0.0:* LISTEN 7073/memcached
    tcp 0 0 0.0.0.0:465 0.0.0.0:* LISTEN 7269/master
    tcp 0 0 127.0.0.1:631 0.0.0.0:* LISTEN 5098/cupsd
    tcp 0 0 0.0.0.0:25 0.0.0.0:* LISTEN 7269/master
    tcp 0 0 0.0.0.0:3260 0.0.0.0:* LISTEN 5121/ietd
    tcp6 0 0 :::7072 :::* LISTEN 7062/java
    tcp6 0 0 :::7777 :::* LISTEN 7062/java
    tcp6 0 0 127.0.0.1:7171 :::* LISTEN 5794/java
    tcp6 0 0 :::5222 :::* LISTEN 7062/java
    tcp6 0 0 :::7110 :::* LISTEN 7062/java
    tcp6 0 0 :::5223 :::* LISTEN 7062/java
    tcp6 0 0 :::7335 :::* LISTEN 7062/java
    tcp6 0 0 :::7143 :::* LISTEN 7062/java
    tcp6 0 0 :::11211 :::* LISTEN 7073/memcached
    tcp6 0 0 :::80 :::* LISTEN 7062/java
    tcp6 0 0 :::7025 :::* LISTEN 7062/java
    tcp6 0 0 :::5269 :::* LISTEN 7062/java
    tcp6 0 0 :::22 :::* LISTEN 5035/sshd
    tcp6 0 0 :::3260 :::* LISTEN 5121/ietd
    tcp6 0 0 :::8735 :::* LISTEN 7062/java
    tcp6 0 0 :::10015 :::* LISTEN 7062/java
    tcp6 0 0 :::7071 :::* LISTEN 7062/java

  4. #24
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Grand Rapids, MI
    Posts
    123
    Rep Power
    7

    Default

    OK, you have it on yet another port, but I do see it in there. 7143 is your IMAP.

  5. #25
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    17
    Rep Power
    3

    Default

    Ok we are making steps, now I need to know what to fill on SRCUSER, DSTUSER and $USER-XXXXXXXX, is this the mailbox I want to sync or what? So will this sync one or all mailboxes?

    I have also checked on the DSTSERVER that IMAP is running on 7143, the rest of the script will be as below, just need to know SRCUSER, DSTUSER and $USER-XXXXXXXX.

    # Fill these in with your data:
    ADMINUSER=""
    ADMINPASS=""
    SRCSERVER=""
    SRCUSER=""
    DSTSERVER=""
    DSTUSER=""

    # we write this to a temp file to prevent it from showing up in a 'ps' listing
    TEMPDIR=`mktemp -d /opt/zimbra/data/tmp/zmimapsync-$USER-XXXXXXXX`
    echo $ADMINPASS > "$TEMPDIR/.password"

    # background a thread to wait and delete the tempfile after
    # imapsync has had enough time to read it
    ( sleep 5 && rm -rf $TEMPDIR ) &

    /usr/bin/imapsync \
    --host1 $SRCSERVER --port1 7143--ssl1 --authmech1 plain \
    --user1 $SRCUSER --authuser1 $ADMINUSER --passfile1 $TEMPDIR/.password \
    --split1 100 \
    --host2 $DSTSERVER --port2 7143--ssl2 --authmech2 plain \
    --user2 $DSTUSER --authuser2 $ADMINUSER --passfile2 $TEMPDIR/.password \
    --split2 100 \
    --nofoldersizes --nosyncacls --subscribe --syncinternaldates

  6. #26
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Grand Rapids, MI
    Posts
    123
    Rep Power
    7

    Default

    heh, my oops trying to put sensible variables in the script before posting it. The $USER there should be $SRCUSER, and the -XXXXXX stays just how it is, the XXXXX block is a code to mktemp to use those character positions for the random string it generates for the tempfile.

    Also, looks like you're missing spaces after the port numbers before the --ssl* params.

  7. #27
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    55
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by muyepaa View Post
    OK, now this is what happens

    After "with the errors above" am ready to go on to import the messages into the new server. When I installed xextras on the new server, after successfully installing zextras, I logged into the admin console, I got the following message :
    "ZeXtras Suite Zimlet and ZxMig Zimlet cannot coexist on the same server.
    The ZeXtras Zimlet will not be loaded"

    How do I proceed
    Hello muyepaa!

    This error is caused by the shared LDAP, as ZxSuite's zimlet and ZxMig's one cannot coexist in a single LDAP server. I'd suggest to uninstall ZeXtras Migration Tool and install ZeXtras Suite on the 'old' server, so that the only active Zimlet is ZxSuite's.

    I'm glad to see that you are making steps with the IMAP migration, please be aware that importing data using ZeXtras Suite on an account already migrated through IMAP might cause item duplication.

    Have a nice day,
    Cine
    Cine - Community Manager - ZeXtras
    www.zextras.com

  8. #28
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    17
    Rep Power
    3

    Default

    Ok, I have invoked /zextras_migration_tool-1.2.5# ./install.sh -u all on the old server.

    After this I will do install zextras_suite-latest.tgz

  9. #29
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    17
    Rep Power
    3

    Default

    License is trial, show valid until 11-March-2012, does it mean it will never expire, since no way will time go back, unless I change system clock on machine

  10. #30
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    17
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by justdave View Post
    heh, my oops trying to put sensible variables in the script before posting it. The $USER there should be $SRCUSER, and the -XXXXXX stays just how it is, the XXXXX block is a code to mktemp to use those character positions for the random string it generates for the tempfile.

    Also, looks like you're missing spaces after the port numbers before the --ssl* params.

    Made changes, and ready to run the script, I get the following error

    Error connecting to 10.137.2.7:7143: IO::Socket::SSL: SSL connect attempt failed with unknown errorerror:140770FC:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:unknown protocol

Similar Threads

  1. Old Backup stay in TO_DELETE status and no clearing..
    By bartounet in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 10-05-2010, 08:40 AM
  2. admin consol blank after 5.0.3 upgarde
    By maumar in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-21-2008, 06:16 AM
  3. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 09:56 PM
  4. [SOLVED] Error Installing Zimbra on RHEL 5
    By harris7139 in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 09-25-2007, 12:39 PM
  5. Replies: 16
    Last Post: 09-07-2006, 07:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •