Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 40

Thread: View Mail button

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Belo Horizonte - Brazil
    Posts
    30
    Rep Power
    6

    Default View Mail button

    I have upgrated to version 7.2.0 of the ZCS FOSS Edition and saw the button to view email disappeared. This function does not exist anymore? Thanks and sorry my english.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    5

    Default view mail zimlet fix for version 7.1.4 and 8

    Update 25. Oct '12: The zimlet will be back starting FOSS Zimbra 8.0.2. Cf. bug #54120

    ------------------

    I confirm, same here.
    There is a bug report about it: #73162
    The admin documentation about it.

    As a workaround you can get it from the Network edition (cf. bug report).
    Maybe also from FOSS 7.1.4, I didn't try as yet.

    Edit:
    no such zimlet in 7.1.4
    I attached the zimlet's zip file so you don't need to download the whole network zcs.
    The zimlet also works for:
    8.0.0_GA_5434.FOSS (thanks to troublemaker for testing)
    To be complete I added the zimlet from version 8 (from zcs-NETWORK-8.0.0_GA_5434.UBUNTU12_64.20120907144808).

    How to:
    1. download the zip file for your version (and make sur you're currently logged in the zimbra forum).
      for Zimbra 8: rename the zip file to read com_zimbra_viewmail.zip
    2. deploy the zimlet in your Zimbra admin console
    3. log out and back in to the console: the view mail button should be there.
    Attached Files Attached Files
    Last edited by rosch; 09-13-2013 at 12:29 PM. Reason: new findings about the zimlet, added howto
    --
    cheers

  3. #3
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    31
    Rep Power
    9

    Default Location?

    Quote Originally Posted by rosch View Post
    I confirm, same here.
    There is a bug report about it: #73162

    The admin documentation about it.

    As a workaround you can get it from the Network edition (cf. bug report).
    Maybe also from FOSS 7.1.4, I didn't try as yet.

    Edit:
    no such zimlet in 7.1.4
    I attached the zimlet's zip file so you don't need to download the whole network zcs.
    I went hunting for this in the gallery and it's not there... Is it part of the installation someplace?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    31
    Rep Power
    9

    Default

    Oh and thanks that took care of it for me. I've never had to monkey with it before - that functionality has always been there since we started using zimbra 2 years ago.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1
    Rep Power
    3

    Default

    Similar problem for me. Completed a fresh install of ZCS 8.0 ( Release 8.0.0_GA_5434.RHEL6_64_20120907144639 UNKNOWN FOSS edition) (AWS AMI) and noticed when I logged in as 'Admin' the 'View Mail' option was not where it was described in the documentation:
    "-Go to Manage>Accounts.
    -Select the account to view and in the gear icon click View Mail. The account mailbox is opened in a new window."

    Are others having this problem, and more importantly, is there a fix?

  6. #6
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    5

    Default

    I updated my post to include version 8.0.0_GA_5434.FOSS.
    --
    cheers

  7. #7
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    2
    Rep Power
    3

    Default

    Thank you ! It worked for me. All I had to do was to rename the zip file in com_zimbra_viewmail.zip and then import it via the administration console. Logout from webadmin and login again activates it.

    Regards

    Max

  8. #8
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    16
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by rosch View Post
    I confirm, same here.
    There is a bug report about it: #73162

    The admin documentation about it.

    As a workaround you can get it from the Network edition (cf. bug report).
    Maybe also from FOSS 7.1.4, I didn't try as yet.

    Edit:
    no such zimlet in 7.1.4
    I attached the zimlet's zip file so you don't need to download the whole network zcs.
    The zimlet also works for:
    8.0.0_GA_5434.FOSS (thanks to troublemaker for testing)
    To be complete I added the zimlet from version 8 (from zcs-NETWORK-8.0.0_GA_5434.UBUNTU12_64.20120907144808).
    Works perfectly. I'm running VMware Zimbra Version 8.0.0_GA_5434.FOSS
    I used com_zimbra_viewmail_v8.zip, renamed to com_zimbra_viewmail.zip and deployed. After logout/login the menu contains View Mail
    Thank you!

  9. #9
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Porto Alegre, Brazil
    Posts
    7
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by ochm View Post
    Works perfectly. I'm running VMware Zimbra Version 8.0.0_GA_5434.FOSS
    I used com_zimbra_viewmail_v8.zip, renamed to com_zimbra_viewmail.zip and deployed. After logout/login the menu contains View Mail
    Thank you!
    I'd like to ask the Original Poster to add this instruction to the main page, as other users might have a few question marks deploying the v8. The file MUST BE RENAMED from com_zimbra_viewmail_v8.zip to com_zimbra_viewmail.zip after it is downloaded, or deployment won't work.

    Thanks for the file!

  10. #10
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by Brazilian Joe View Post
    I'd like to ask the Original Poster to add this instruction to the main page, as other users might have a few question marks deploying the v8.Thanks for the file!
    Done! Thanks for the heads up.

    ps: that is if you meant my post by "main page".
    Last edited by rosch; 09-28-2012 at 01:01 PM. Reason: added ps
    --
    cheers

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 04-10-2011, 09:14 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. Problem with Postfix and MTA
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-16-2008, 06:47 AM
  4. [SOLVED] Mailserver down when send file attach of 50Mb
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 04-10-2008, 11:44 AM
  5. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •