Results 1 to 6 of 6

Thread: Logger stops/starts

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    5

    Default Logger stops/starts

    Several times a week I'm getting the following messages:

    Apr 28 06:42:37 zmconfigd CRITICAL [1388-MainThread-3] Service status change: mail.domain.tld logger changed from running to stopped
    Apr 28 06:43:39 zmconfigd CRITICAL [1388-MainThread-3] Service status change: mail.domain.tld logger changed from stopped to running.

    This is not a big deal as it seems to only stop for one minute. Moreover the logger is not a critical service.
    Nevertheless, does anybody have a clue why this is happening? This started with ZCS 7.2.

    I checked the documentation a bit and for a single server install there does not seem to be any additional steps:
    logger admin docs
    Last edited by rosch; 04-29-2012 at 09:01 AM.
    --
    cheers

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    21
    Rep Power
    7

    Default Me too

    I would like to see this answer too. We've used Zimbra FOSS for a few years now and we've had this problem ever since. As far as I can tell it doesn't harm the system at all.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by blozancic View Post
    I would like to see this answer too. We've used Zimbra FOSS for a few years now and we've had this problem ever since. As far as I can tell it doesn't harm the system at all.
    So you've had this with FOSS 6.x and now 7.1.1?
    As I didn't have it prior to 7.2 this logger behaviour is new to me.
    --
    cheers

  4. #4
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    21
    Rep Power
    7

    Default

    Yes, I forgot which version it was exactly, but it was a 6.x that we started with. I've kept up with the upgrades and it did fix another issue we had (caused by me) but this service stop and start has been happening ever since. I does not happen all the time, just once every day or every few days, or sometimes once a week.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    5

    Default

    I narrowed it down a bit: it looks like it's happening exactly when the logrotating is happening.
    I checked in /var/log/zimbra.log and the CRITICAL messages are one of the first:
    Code:
    May 10 06:30:02 mail zimbramon[17072]: 17072:info: 2012-05-10 06:30:02, QUEUE: 0 0
    May 10 06:30:04 zmconfigd CRITICAL [1388-MainThread-3] Service status change: mail.domain.tld logger changed from running to stopped
    ..
    May 10 06:31:07 zmconfigd CRITICAL [1388-MainThread-3] Service status change: mail.domain.tld logger changed from stopped to running
    I guess zmconfigd is checking for the services - including the logger - a bit too aggressively or the there is a trigger when the logrotate happens..
    --
    cheers

  6. #6
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    5

    Default

    I think my last post is not really what is happening. I got more "stopped started" mails now and there is not even an entry in the logs. That's quite strange..

    My /opt/zimbra/log/zmconfigd.log is showing this every minute:

    Code:
    Starting zmconfigd...zmconfigd is already running.
    2012-05-10 23:15:12,770 zmconfigd WARNING [1388-MainThread] Fetching All configs
    2012-05-10 23:15:13,280 zmconfigd WARNING [1388-MainThread] All configs fetched in 0.51 seconds
    2012-05-10 23:15:14,382 zmconfigd WARNING [1388-MainThread] Watchdog: service antivirus status is OK.
    2012-05-10 23:15:14,457 zmconfigd WARNING [1388-MainThread] All rewrite threads completed in 0.00 sec
    2012-05-10 23:15:14,459 zmconfigd WARNING [1388-MainThread] All restarts completed in 0.00 sec
    Is that normal? I doubt it.

    * EDIT: it is normal and has been around for quite some time, it's a workaround that will eventually disappear:
    cf. phoenix's post here.

    This really is an old issue and is not yet resolved:
    old thread about it (says SOLVED but the issue itself isn't)
    Last edited by rosch; 05-10-2012 at 03:09 PM. Reason: found answer
    --
    cheers

Similar Threads

  1. zmconfigd CRITICAL. Logger restarts periodically
    By brlo in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 07-20-2011, 07:44 AM
  2. couldn't start zimbra logger after changing domain name
    By madonion in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 02-04-2011, 05:24 AM
  3. Disabling logger
    By siburny in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 12-01-2006, 11:42 AM
  4. Logger not working in 4.0 RC1
    By jdell in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 08-24-2006, 07:50 PM
  5. Replies: 18
    Last Post: 03-20-2006, 01:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •