Results 1 to 5 of 5

Thread: Unable to start services

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Posts
    6
    Rep Power
    4

    Default Unable to start services

    Hi,

    Error 1:

    Unable to start services in Zimbra, when tried to start the services, it shows as
    "unable to determine enabled services from ldap" and "Unable to determine enabled services. Cache is out of date or doesn't exist.

    Error 2:
    When I give "Zimcontrol start" it is asking for Starting ldap....Password:"
    even after given the password, keeps on prompting for password"

    can any one help me out to solve the issue.

    Thanks in Advance

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Which of the many forum threads that cover this topic have you looked at and which solutions did you try and what were the results?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    May 2011
    Posts
    6
    Rep Power
    4

    Default

    Phoenix,

    When try to start or stop the zimbra service, it keeps prompting the password, so not able start or stop the services since need to deploy new self-signed certificate.

  4. #4
    Join Date
    May 2011
    Posts
    6
    Rep Power
    4

    Default

    Kindly find the below results
    "[zimbra@mail ~]$ su - zimbra 'zmcontrol stop'
    Password:
    su: incorrect password
    [zimbra@mail ~]$ /opt/zimbra/bin/zmcertmgr viewdeployedcrt
    /opt/zimbra/bin/zmcertmgr must be run as user root
    [zimbra@mail ~]$ su
    Password:
    bash-3.1# /opt/zimbra/bin/zmcertmgr viewdeployedcrt
    ::service mta::
    notBefore=Jan 25 08:05:01 2011 GMT
    notAfter=Jan 25 08:05:01 2012 GMT
    subject= /C=US/ST=N/A/O=Zimbra Collaboration Suite/OU=Zimbra Collaboration Suite /CN=HOSTNAME
    issuer= /C=US/ST=N/A/L=N/A/O=Zimbra Collaboration Suite/OU=Zimbra Collaboration Suite/CN=HOSTNAME
    SubjectAltName=
    ::service proxy::
    notBefore=Jan 25 08:05:01 2011 GMT
    notAfter=Jan 25 08:05:01 2012 GMT
    subject= /C=US/ST=N/A/O=Zimbra Collaboration Suite/OU=Zimbra Collaboration Suite /CN=HOSTNAME
    issuer= /C=US/ST=N/A/L=N/A/O=Zimbra Collaboration Suite/OU=Zimbra Collaboration Suite/CN=HOSTNAME
    SubjectAltName=
    ::service mailboxd::
    notBefore=Jan 25 08:05:01 2011 GMT
    notAfter=Jan 25 08:05:01 2012 GMT
    subject= /C=US/ST=N/A/O=Zimbra Collaboration Suite/OU=Zimbra Collaboration Suite /CN=HOSTNAME
    issuer= /C=US/ST=N/A/L=N/A/O=Zimbra Collaboration Suite/OU=Zimbra Collaboration Suite/CN=HOSTNAME
    SubjectAltName=
    ::service ldap::
    notBefore=Jan 25 08:05:01 2011 GMT
    notAfter=Jan 25 08:05:01 2012 GMT
    subject= /C=US/ST=N/A/O=Zimbra Collaboration Suite/OU=Zimbra Collaboration Suite /CN=HOSTNAME
    issuer= /C=US/ST=N/A/L=N/A/O=Zimbra Collaboration Suite/OU=Zimbra Collaboration Suite/CN="HOSTNAME"
    SubjectAltName=
    bash-3.1#

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by support View Post
    When try to start or stop the zimbra service, it keeps prompting the password, so not able start or stop the services since need to deploy new self-signed certificate.
    You can deploy the certificate via the Admin UI.

    BTW, to become the Zimvra user you do the following (from a root prompt):

    Code:
    su - zimbra
    You then issue any required commands.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. The installer was interrupted...
    By spiderbo in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 9
    Last Post: 05-23-2013, 06:33 AM
  2. [SOLVED] Unable to start all of the blackberry services
    By scasperson in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 8
    Last Post: 11-18-2011, 06:30 AM
  3. [SOLVED] Unable to start Zimbra services (ldap)
    By sidkipper in forum Virtualization
    Replies: 1
    Last Post: 06-23-2011, 11:32 PM
  4. Unable to start services.
    By Russellstrei in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 06-15-2007, 02:34 PM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 10:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •