Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: Zimbra wrong return-path with persona

  1. #11
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    20
    Rep Power
    5

    Default

    Hello,

    Same bug for me. I've added this in bugtracker.

    Please vote for this bug : Bug 80277 – Wrong MAIL FROM in SMTP dialog when using a Persona

    Thanks !

  2. #12
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    7

    Default

    I don't like this bug either... I voted for it!

  3. #13
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    57
    Rep Power
    4

    Default

    Hi everybody, I am experiencing a similar problem with personas and return-path. Here is our setup:
    -Zimbra 7.2.0
    -Account generalsupport@....com has many aliases (supportOfficeA, support OfficeB....)
    -Some users can send support mails as one of the aliases of generalsupport (e.g. userA can send mail as supportOfficeA: on the admin console I configured "Allow sending mail only from these addresses" adding supportOfficeA to userA, then I created a persona for userA selecting supportOfficeA in "from:" address
    -If userA sends a mail as supportOfficeA, the recipient receives an email from generalsupport@ and not supportOfficeA@, and if he replies to that mail, the mail is sent to generalsupport@ address.
    -The email in Sent folder of userA contains:
    From: Support Office A<supportOfficeA@...com>
    But the email in the received folder of the recipient contains
    From: Support Office A<generalsupport@...com>
    Is it a consequence of zimbraSmtpRestrictEnvelopeFrom set to true? If I set it to False for our COS I solve the problem?
    Thank you in advance.

    Last edited by jobe; 05-24-2013 at 03:14 AM.

  4. #14
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    57
    Rep Power
    4

    Default

    Probably we solved our problem, it was not caused by zimbraSmtpRestrictEnvelopeFrom: a lot of time ago we set zimbraMailCanonicalAddress attribute for all accounts, and that attribute prevailed over the alias attribute. We removed the canonical address from the shared account, and now emails are correctly sent from the selected alias.

Similar Threads

  1. What to clean on a Zimbra mail server?
    By tezarin in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 12-16-2011, 11:43 AM
  2. admin consol blank after 5.0.3 upgarde
    By maumar in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-21-2008, 05:16 AM
  3. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 08:56 PM
  4. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 03:48 PM
  5. Unable to start tomcat
    By chanck in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 06-11-2006, 12:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •