Results 1 to 4 of 4

Thread: Error sending messages

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Portugal
    Posts
    14
    Rep Power
    6

    Exclamation Error sending messages

    Hello all.

    I've installed Zimbra some time ago, and it has been working properly so far.

    However, last week, when I was away from my office, I tried to send an email and got an error response.
    Thought it might be related to the fact that I was using the hotel wireless, tried again, now with webmail and i've got the same error.

    Double checked the installation config and everything seemed to be normal.
    Tried once more and the error persisted.

    The response was this:

    Code:
    From: MAILER-DAEMON@xxxxxxxxx.com (Mail Delivery System) 
    Date: 24 de Maio de 2012 22:07:16 CEST 
    To: aaaaaa@xxxxxxxxx.com Subject: Undelivered Mail Returned to Sender
    
    This is the mail system at host xxxxxxxxx.com <http://xxxxxxxxx.com> .
    
    I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered
    to one or more recipients. It's attached below.
    
    For further assistance, please send mail to postmaster.
    
    If you do so, please include this problem report. You can delete your
    own text from the attached returned message.
    
                       The mail system
    
    <bbbbbbb@yyyyyyyy.ch>: host mail.yyyyyyyy.ch <http://mail.yyyyyyyy.ch> [###.###.###.###] said: 501 5.7.1
    <aaaaaa@xxxxxxxxx.com>... Sender IP must resolve (in reply to RCPT TO command) 
    Reporting-MTA: dns; xxxxxxxxx.com <http://xxxxxxxxx.com>
    X-Postfix-Queue-ID: 21D47181193 X-Postfix-Sender: rfc822;
    aaaaaa@xxxxxxxxx.com Arrival-Date: Thu, 24 May 2012 15:07:15 -0500 (CDT)
    Final-Recipient: rfc822; bbbbbbb@yyyyyyyy.ch Original-Recipient:
    rfc822;bbbbbbb@yyyyyyyy.ch Action: failed Status: 5.7.1 Remote-MTA:
    dns; mail.yyyyyyyy.ch <http://mail.yyyyyyyy.ch> Diagnostic-Code: smtp;
    501 5.7.1 ... Sender IP must resolve 
    Return-Path: Received: from localhost (localhost [127.0.0.1]) by xxxxxxxxx.com <http://xxxxxxxxx.com> 
    (Postfix) with ESMTP id 21D47181193 for ; Thu, 24 May 2012 15:07:15
    -0500 (CDT) X-Virus-Scanned: amavisd-new at xxxxxxxxx.com
    <http://xxxxxxxxx.com> Received: from xxxxxxxxx.com <http://xxxxxxxxx.com> 
    ([127.0.0.1]) by localhost (xxxxxxxxx.com <http://xxxxxxxxx.com> 
    [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024) with ESMTP id FlnzJLpuRyS7; Thu,
    24 May 2012 15:07:13 -0500 (CDT) Received: from [192.168.3.10]
    (93-62-143-130.ip22.fastwebnet.it
    <http://93-62-143-130.ip22.fastwebnet.it>  [93.62.143.130]) by
    xxxxxxxxx.com <http://xxxxxxxxx.com>  (Postfix) with ESMTPSA id 811EB18116E;
    Thu, 24 May 2012 15:07:13 -0500 (CDT) References:
    <79BEA2204401A549899777BA649A57260115D149@zue-srv-dc01.Fidinter.lan>
    <004501cd39a5$58e0d890$0aa289b0$@yyyyyyyy.ch> In-Reply-To:
    <004501cd39a5$58e0d890$0aa289b0$@yyyyyyyy.ch> Mime-Version: 1.0 (1.0)
    Content-Type: multipart/alternative;
    boundary=Apple-Mail-C259C340-B0E9-482D-8D77-31D4570C6F72 Message-Id:
    Content-Transfer-Encoding: 7bit 
    X-Mailer:
    iPad Mail (9B206) From:

    I believe it is related to:

    Code:
    Return-Path: Received: from localhost (localhost [127.0.0.1]) by xxxxxxxxx.com <http://xxxxxxxxx.com> 
    (Postfix) with ESMTP id 21D47181193 for
    mainly: localhost (localhost [127.0.0.1]).

    Is this some misconfiguration from my side?

    Is there any workaround or change I should do on our webserver?

    Looking forward to hearing from you.

    Thanks in advance.

    My best regards,
    Jose Barros

  2. #2
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Thailand
    Posts
    15
    Rep Power
    2

    Default

    Hi,

    I have the same issue in our Mail server. Only one domain reject the mail from zimbra. Did you able to resolve this problem?

    Zimbra Detail: Release 8.0.4.GA.5737.UBUNTU12.64 UBUNTU12_64 FOSS edition
    Regards,

    --Thameera--

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Palermo
    Posts
    43
    Rep Power
    6

    Default

    Have you or your isp set correctly the reverse dns?

    Inviato dal mio Galaxy Nexus con Tapatalk 2

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Portugal
    Posts
    14
    Rep Power
    6

    Default

    To be honest I do not remember what I did.

    You should review your DNS settings, following all the Zimbra documentation.

    Sorry...

    Quote Originally Posted by babyporch View Post
    Have you or your isp set correctly the reverse dns?

    Inviato dal mio Galaxy Nexus con Tapatalk 2

Similar Threads

  1. [SOLVED] Re-creating the spam training e-mail account
    By richard-hdd in forum Administrators
    Replies: 21
    Last Post: 03-20-2012, 08:34 AM
  2. A lot of deferred and bounced messages
    By Labsy in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 11-11-2010, 01:43 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 11-03-2010, 08:06 AM
  4. New messages not showing up in outlook
    By bersrker in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 4
    Last Post: 01-16-2007, 08:17 AM
  5. Spam assassain not traiing properly!
    By Mike T in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 10-09-2006, 02:34 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •