Results 1 to 2 of 2

Thread: root password prompt at service start

  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    91
    Rep Power
    7

    Post [SOLVED] root password prompt at service start

    Zimbra OSE 7.1.1 GA 3204 running on SUSE SLES 11 SP1

    Hi Guys,
    I am having issues querying, starting or stopping my zimbra services!

    Code:
    $ id
    uid=2059(zimbra) gid=2030(zimbra) groups=5(tty),51(postfix),2030(zimbra)
    
    $ zmcontrol status
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Enabled services read from cache. Service list may be inaccurate.
    Host csmail-s01.staging.credoc.be
            ldap                    Stopped
            logger                  Stopped
                    zmlogswatchctl is not running
    root's password:
    I get prompted for a root password for each service zmcontrol tries to start and some services when services are queried. Running the service script as root does the job though.

    Code:
    # service zimbra status
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Enabled services read from cache. Service list may be inaccurate.
    Host csmail-s01.staging.credoc.be
            ldap                    Stopped
            logger                  Stopped
                    zmlogswatchctl is not running
            mailbox                 Stopped
                    mysql.server is not running.
                    zmmailboxdctl is not running.
            mta                     Stopped
                    postfix is not running
                    zmsaslauthdctl is not running
            snmp                    Stopped
                    zmswatch is not running.
            spell                   Stopped
                    zmapachectl is not running
            stats                   Stopped
            zmconfigd               Stopped
                    zmconfigd is not running.
    I ran /opt/zimbra/libexec/zmfixperms --extended but it did not fix the problem.

    Can you help me figure out what is wrong?


    Background info
    It might be useful but I can't see how.

    In an attempt to do a test bare metal restore. I shutdown the server (which is a VM in VMWare).
    I then created another "test VM" with the same specs and installed the OS to reflect the hostname, etc.
    I ran a test restore. Documented the event and scratched the "test VM"
    I then started the original server and got the above problem.

    That's it!

    Any help is appreciated!
    Last edited by ecobrazim; 09-05-2012 at 06:33 AM. Reason: change title to solved.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    91
    Rep Power
    7

    Default

    Soooo, we use puppet to manage our servers and it took upon its self to remove all zimbra entries from the sudoers file.

    Problem solved. Sorry for the noise.

Similar Threads

  1. Prompt for password while opening the Zimbra desktop
    By jbjani in forum General Questions
    Replies: 3
    Last Post: 06-03-2011, 12:31 AM
  2. Forced Password Change - Advance Warning Prompt?
    By LMStone in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 04-17-2009, 02:34 AM
  3. slapd wont start as zimbra, will start as root
    By gtr33m in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 12-06-2008, 06:11 AM
  4. how to prompt to change the password
    By chandu in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 05-26-2008, 04:03 AM
  5. imapproxy requiring root password to start?
    By PureBrand in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 07-19-2007, 12:27 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •