Hi people.

After I re-installed the Zimbra package on old installation (upgrade mode using the same version 7.2.0), the antispam and antivirus stopped to work. The antispam system already back to work again, but the antivirus continues down and I can't start it.

Observe these comands:

Code:
[root@server ~]# service zimbra status
Host server.domain.com
        antispam                Running
        antivirus               Stopped
                zmclamdctl is not running
        ldap                    Running
        logger                  Running
        mailbox               Running
        mta                     Running
        snmp                   Running
        spell                    Running
        stats                   Running
        zmconfigd            Running

[zimbra@server ~]$ zmclamdctl status
clamd is not runnning.
[zimbra@server ~]$ zmclamdctl start 
Starting freshclam...freshclam is already running.
Starting clamd...failed.

[zimbra@server ~]$ zmantivirusctl status
zmclamdctl is not running
[zimbra@server ~]$ zmantivirusctl start 
Starting amavisd...amavisd is already running.
Starting freshclam...freshclam is already running.
Starting clamd...failed.

[zimbra@server ~]$ cat /var/log/zimbra.log |grep clamd
Oct  4 11:10:37 zimbra clamd[6829]: SelfCheck: Database status OK.
Oct  4 11:12:34 zimbra clamd[6829]: Reading databases from /opt/zimbra/data/clamav/db
Oct  4 11:12:38 zimbra clamd[6829]: Database correctly reloaded (1314811 signatures)
Oct  4 11:12:59 zimbra clamd[29864]: clamd daemon 0.97.4-broken-compiler (OS: linux-gnu, ARCH: x86_64, CPU: x86_64)
Oct  4 11:12:59 zimbra clamd[29864]: Log file size limited to 20971520 bytes.
Oct  4 11:12:59 zimbra clamd[29864]: Reading databases from /opt/zimbra/data/clamav/db
Oct  4 11:12:59 zimbra clamd[29864]: Not loading PUA signatures.
Oct  4 11:12:59 zimbra clamd[29864]: Bytecode: Security mode set to "TrustSigned".
Oct  4 11:13:03 zimbra clamd[29864]: Loaded 1314811 signatures.
Oct  4 11:13:04 zimbra clamd[29864]: TCP: bind() error: Address already in use
Oct  4 11:13:51 zimbra clamd[6829]: Reading databases from /opt/zimbra/data/clamav/db
Oct  4 11:13:55 zimbra clamd[6829]: Database correctly reloaded (1044423 signatures)
I tried to solve this problem performing this sequence of commands with no success:

Code:
[root@server log]# netstat -anp |grep -i 3310
tcp        0      0 127.0.0.1:3310              0.0.0.0:*                   OUĆA       6829/clamd          
[root@server log]# netstat -anp |grep -i clamd
tcp        0      0 127.0.0.1:3310              0.0.0.0:*                   OUĆA       6829/clamd          
unix  2      [ ]         DGRAM                    19874884 6829/clamd 

[root@server log]# ps wwaux |grep -i zimbra
zimbra    6829  0.1  1.5 457832 122992 ?       Ssl  05:11   0:25 /opt/zimbra/clamav/sbin/clamd --config-file=/opt/zimbra/conf/clamd.conf
zimbra   27211  0.0  0.0 108476  1892 pts/4    S+   11:09   0:00 -bash
[root@server log]# ps wwaux |grep -i clamd
zimbra    6829  0.1  1.5 457832 122992 ?       Ssl  05:11   0:25 /opt/zimbra/clamav/sbin/clamd --config-file=/opt/zimbra/conf/clamd.conf
[root@server log]# ps wwaux |grep -i amavis
root      4644  0.0  0.0 103252   884 pts/1    R+   11:27   0:00 grep -i amavis

[root@server log]#kill -9 6829
[root@server log]# service zimbra start
[root@server log]# service zimbra status
Host zimbra.fop.unicamp.br
        antispam                Running
        antivirus               Stopped
                zmclamdctl is not running
        ldap                    Running
        logger                  Running
        mailbox                 Running
        mta                     Running
        snmp                    Running
        spell                   Running
        stats                   Running
        zmconfigd               Running
Anybody knows to solve it? All troubleshootings that I found on internet suggest to kill the process of tcp connection relationed.

I have no idea about what I shoud to do.


I will appreciate any help.

Thank you.
Rodrigo