Results 1 to 3 of 3

Thread: Can't get the milter service to start

  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    27
    Rep Power
    6

    Default [bump] Can't get the milter service to start

    I just upgraded to Release 8.0.0.GA.5434.UBUNTU12.64 UBUNTU12_64 FOSS edition. Everything worked straight away but I now I need to create come distribution lists with sender controls.

    I understand that I need to enable the milter service. When I did this all mail delivery stopped. I made sure that it was set to localhost as suggested in the forums but that did not help.

    Code:
    $ zmcontrol status
    Host mta1.mail.com
    	antispam                Running
    	antivirus               Running
    	ldap                    Running
    	logger                  Running
    	mailbox                 Running
    	mta                     Stopped
    		zmmilterctl is not running
    	snmp                    Running
    	spell                   Running
    	stats                   Running
    	zmconfigd               Running
    Code:
    $ zmmilterctl status
    Milter server is not running.
    Code:
    $ zmmilterctl start
    Starting milter server...done.
    Code:
    $ zmmilterctl status
    Milter server is not running.
    Code:
    Oct 13 22:49:51 mta1 postfix/smtpd[10510]: NOQUEUE: milter-reject: EHLO from unknown[46.183.219.204]: 451 4.7.1 Service unavailable - try again later;
    Last edited by magneticinduction; 10-16-2012 at 05:13 AM.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    27
    Rep Power
    6

    Default

    Has anyone else run into this situation? [bump to get back on page 1]

  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    St. Louis, MO
    Posts
    84
    Rep Power
    8

    Default

    Yes, I have the exact same problem, after enabling the Milter service within the MTA settings:

    Code:
    # zmcontrol status
    Host mta.emailserver.net
    	antispam                Running
    	antivirus               Running
    	ldap                    Running
    	logger                  Running
    	mailbox                 Running
    	mta                     Stopped
    		zmmilterctl is not running
    	snmp                    Running
    	spell                   Running
    	stats                   Running
    	zmconfigd               Running
    ...I cannot get the mta or the milter service to run.

    I also noticed many errors in zimbra.log:
    Code:
    warning: connect to Milter service inet:127.0.0.1:7026: Connection refused
    ...and there were dozens of these in a short 1 minute timeframe:
    Code:
    NOQUEUE: milter-reject: MAIL from unknown[www.xxx.yyy.zzz]: 451 4.7.1 Service unavailable - try again later;
    Last edited by msf004; 10-15-2012 at 09:54 PM. Reason: Added CODE tags.

Similar Threads

  1. logger service doesnt start
    By th350urc3 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 07-30-2012, 09:32 PM
  2. Mailbox service will not start
    By lecrucious in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 12-16-2011, 07:34 AM
  3. Some Zimbra service can not start
    By anhduynguyen in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 03-23-2009, 03:46 AM
  4. I can not start zimbra service
    By somechaoyun in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 02-23-2006, 03:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •