Results 1 to 5 of 5

Thread: mailbox service not starting.

  1. #1
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    2

    Exclamation mailbox service not starting.

    Hi,

    I have installed zimbra 8.0.0 on ubuntu server 12.04. But i am not able to access zimbra after installation.
    I executed the following command "zmcontrol status" it shows that "zmmailboxdctl is not running".

    please provide solution of my problem.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by pankajkaushik View Post
    please provide solution of my problem.
    You could find it yourself if you searched the forums. Have you looked in the log files to see the exact error? Have you disabled the MTA that (usually) is installed and starts with an Linux distribution?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    2

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    You could find it yourself if you searched the forums. Have you looked in the log files to see the exact error? Have you disabled the MTA that (usually) is installed and starts with an Linux distribution?


    I hve searched the forum but i didn't find any solution of my p[roblem. there is no mta running.

    Please guide me to check the log file. i have checked /opt/zimbra/log directory but i didn't have any idea which log file is to be checked.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    2

    Default

    I have checked zmmailboxd.out file it shows the following error:

    Total time for which application threads were stopped: 0.0001530 seconds
    Total time for which application threads were stopped: 0.0001210 seconds
    Total time for which application threads were stopped: 0.0002610 seconds
    Total time for which application threads were stopped: 0.0001540 seconds
    Zimbra server reserving server socket port=110 bindaddr=null ssl=false
    Fatal error: exception while binding to ports
    java.net.BindException: Address already in use
    at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method)
    at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:344)
    at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:336)
    at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSock etChannelImpl.java:199)
    at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAd aptor.java:74)
    at com.zimbra.common.util.NetUtil.newBoundServerSocke t(NetUtil.java:104)
    at com.zimbra.common.util.NetUtil.bindServerSocket(Ne tUtil.java:163)
    at com.zimbra.common.util.NetUtil.bindNioServerSocket (NetUtil.java:58)
    at com.zimbra.common.handlers.PrivilegedHandler.openP orts(PrivilegedHandler.java:76)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:57)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:43)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:601)

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by pankajkaushik View Post
    I have checked zmmailboxd.out file it shows the following error:

    Total time for which application threads were stopped: 0.0001530 seconds
    Total time for which application threads were stopped: 0.0001210 seconds
    Total time for which application threads were stopped: 0.0002610 seconds
    Total time for which application threads were stopped: 0.0001540 seconds
    Zimbra server reserving server socket port=110 bindaddr=null ssl=false
    Fatal error: exception while binding to ports
    java.net.BindException: Address already in use
    at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method)
    at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:344)
    at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:336)
    at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSock etChannelImpl.java:199)
    at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAd aptor.java:74)
    at com.zimbra.common.util.NetUtil.newBoundServerSocke t(NetUtil.java:104)
    at com.zimbra.common.util.NetUtil.bindServerSocket(Ne tUtil.java:163)
    at com.zimbra.common.util.NetUtil.bindNioServerSocket (NetUtil.java:58)
    at com.zimbra.common.handlers.PrivilegedHandler.openP orts(PrivilegedHandler.java:76)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:57)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:43)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:601)
    Read the error in this log file and I've already given you the answer in my first reply to you (post #2).
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 03-11-2012, 01:36 AM
  2. MTA service stopping and 1m later starting again?
    By ArcaneMagus in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-23-2010, 08:43 AM
  3. Error while starting the service......
    By Gangadhar in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 09-17-2007, 09:12 AM
  4. Spell Service not starting
    By MarkStratmann in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 06-14-2007, 10:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •