Results 1 to 10 of 10

Thread: Zimbra 8.0.1 - Problem trying to compose new message or reply (Ajax problem ?)

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Italy - Treviso
    Posts
    32
    Rep Power
    7

    Default Zimbra 8.0.1 - Problem trying to compose new message or reply (Ajax problem ?)

    Zimbra 8 fresh install, upgraded to 8.0.1 on ubuntu 12.04 LTS x64

    Nothing happens trying to compose a new mail or replaying to a mail, it only works if I enable the option to compose new e-mails in a new windows.

    Tested on Firefox 16 and IE 9 on windows 7, Firefox 16 on ubuntu 12.04 and Safari 5.1.7 on Mac Os X.

    Reading some other posts here I've tried to disable all zimlets and flush zimlet cache, tried to launch upgrade again, tried to fix permission... but the problem remains.

    It seems to be an AJAX problem, when I go to html mode all works correctly.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Italy - Treviso
    Posts
    32
    Rep Power
    7

    Default

    I've discovered that admin user doesn't had this problem, I've done some tests, all imported account from another zimbra installation are affected but if I create a new account it works perfectly. It seems that the problem is caused by users migration, but I can't understand why.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Italy - Treviso
    Posts
    32
    Rep Power
    7

    Default

    Update: The problem appear when using Child Account, if I enable a child account for one user, that user cannot compose mail anymore... this is a big problem for us...

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Italy - Treviso
    Posts
    32
    Rep Power
    7

    Default Zimbra 8.0.1 - Enabling child account makes new mail composing stop working

    I've found a problem in ZCS 8.0.1, when I enable a child account for a user with zmprov ma user1@domain.com +zimbraChildAccount zimbrachildID and then zmprov ma user1@domain.com +zimbraPrefChildVisibleAccount zimbrachildID, user1 cannot compose new message or reply to a message anymore, it only works if I enable "always compose in new window"

    If I remove zimbraPrefChildVisibleAccount all works correctly

    We need child account for almost every user, folder sharing is not enough so any help will be appreciated!

  5. #5
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Italy - Treviso
    Posts
    32
    Rep Power
    7

    Default

    I've opened a new thread for the problem.

    This can be closed, tnx.

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by flavio.tv View Post
    I've opened a new thread for the problem.

    This can be closed, tnx.
    Do not start a new thread when you already have one open on the same topic, I'll merge the two threads. I'd suggest you go to bugzilla and search for this problem (also look at the Resolve/Verified/Closed bugs).
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Italy - Treviso
    Posts
    32
    Rep Power
    7

    Default

    Ok, thank you phoenix, I've finally understood what's the problem, family mailbox are not available anymore. I don't understand why a core feature like this has been removed.

  8. #8
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by flavio.tv View Post
    Ok, thank you phoenix, I've finally understood what's the problem, family mailbox are not available anymore. I don't understand why a core feature like this has been removed.
    The answer to your question about a child account is also mentioned in bugzilla, did you search the Closed/Resolved/Verified bugs?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #9
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Italy - Treviso
    Posts
    32
    Rep Power
    7

    Default

    Yes, I've searched the Closed/Resolved/Verified bugs but perhaps I didn't understand something. What I've understood is that there were some bugs in the family mailbox system but I didn't understand why not resolve these bugs instead of completely remove an important feature like this.

    Is this correct ?

  10. #10
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    7
    Rep Power
    2

    Default

    Hello,
    what is the correct way to achieve the child account result in Zimbra 8? I need to open webmail and see multiple accounts (and be able to write/reply using multiple identities).

    Thank you

Similar Threads

  1. Problem in Google Chrome reply message
    By joeld in forum Users
    Replies: 19
    Last Post: 07-27-2012, 01:48 PM
  2. zimbra problem with ajax interface
    By fitou0063 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 04-16-2012, 03:17 AM
  3. problem with ajax version
    By ludolugo in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 01-31-2012, 09:00 AM
  4. problem with ajax version
    By ludolugo in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 01-31-2012, 09:00 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 08-01-2007, 12:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •