Results 1 to 6 of 6

Thread: Upgrade from 7.2.1 to 8.0.1 failed

  1. #1
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    6
    Rep Power
    2

    Default Upgrade from 7.2.1 to 8.0.1 failed

    I put in a ticket zimbra support but don't know if they work on the weekends. I upgraded from 5.0.18 today to 7.2.1 successfully then I upgraded my SLES 10 server to SLES 11 SP 2 successfully. What I forgot to do is re-install 7.2.1 on SLES 11 before moving to 8.0.1 now I'm stuck. Looking for some help on what I can do I'm am currently getting errors on ldap starting. This is zimbra 8.0.1 Network Edition. Thanks in advance.

    Starting ldap...Done.
    Failed.
    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.
    50c3e028 config error processing cn={4}zimbra,cn=schema,cn=config: olcAttributeTypes: Duplicate attributeType: "1.2.840.113556.1.2.146"

  2. #2
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    6
    Rep Power
    2

    Default

    If I try to reinstall zcs 8 it doesn't recognize my license file now. should I do a restore?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    6
    Rep Power
    2

    Default

    Any help on this is greatly appreciated.

    Right now I am copying the data over to another server and thinking about reinstalling zimbra from scratch then copying the old data back to the new install. Does anyone know if this will work?

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Memphis
    Posts
    30
    Rep Power
    6

    Default

    i'm getting the same message, but i'm coming from a 7.2.2 FOSS release and trying to upgrade to a 8.0.2. end of setup log looks like:

    512313f9 olcObjectIdentifier: value #1225 olcObjectIdentifier: "zimbraGroup" previously defined "1.3.6.1.4.1.19348.2.2.27"
    512313f9 olcAttributeTypes: value #0 olcAttributeTypes: Duplicate attributeType: "1.2.840.113556.1.2.146"
    512313f9 config error processing cn={4}zimbra,cn=schema,cn=config: olcAttributeTypes: Duplicate attributeType: "1.2.840.113556.1.2.146"
    slapadd: bad configuration directory!

    any ideas? thanks!

  5. #5
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    1
    Rep Power
    2

    Default Duplicate attributeType

    Hi, was you able to solve the problem with "Duplicate attributeType" ? I have the same issue.
    Regards,

    Quote Originally Posted by jwil320 View Post
    I put in a ticket zimbra support but don't know if they work on the weekends. I upgraded from 5.0.18 today to 7.2.1 successfully then I upgraded my SLES 10 server to SLES 11 SP 2 successfully. What I forgot to do is re-install 7.2.1 on SLES 11 before moving to 8.0.1 now I'm stuck. Looking for some help on what I can do I'm am currently getting errors on ldap starting. This is zimbra 8.0.1 Network Edition. Thanks in advance.

    Starting ldap...Done.
    Failed.
    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.
    50c3e028 config error processing cn={4}zimbra,cn=schema,cn=config: olcAttributeTypes: Duplicate attributeType: "1.2.840.113556.1.2.146"

  6. #6
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Memphis
    Posts
    30
    Rep Power
    6

    Default

    if its failing during the upgrade, you may want to check this thread out - i was able to fix by correcting my install_history file:

    http://www.zimbra.com/forums/adminis...bra-ldifs.html

Similar Threads

  1. Upgrade to Zimbra 8 failed - script failed with code 256
    By dm4creavil in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 10-02-2012, 06:53 AM
  2. Upgrade issues ... upgrade failed without indication
    By Filly in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 09-17-2010, 04:14 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 09-17-2010, 04:14 PM
  4. Replies: 7
    Last Post: 02-15-2010, 07:55 PM
  5. failed upgrade, failed restore, big trouble
    By feralcoder in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-19-2007, 05:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •