Results 1 to 4 of 4

Thread: DNS failure

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    16
    Rep Power
    9

    Default DNS failure

    I just tried to send an e-mail to postfix.org from an account on the Zimbra server. In zimbra.log is a message that says 'Staus:SoftBounce (I turned this on for debuging purposes) Postfix.org:Name or service not found'
    I can not ping postfix.org or mail.postfix.org but if I do a 'dig postfix.org mx' it lists an MX & an A record for them.
    Any idea what this is about?
    TIA
    Bill

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    16
    Rep Power
    9

    Default

    Follow up
    I just sent the same e-mail through my qmail box without a problem.
    The DNS configuration (resolve.conf) of the Zimbra server is -
    An internal server (127.0.0.1) on the same box (which is behind a firewall) resolving the FQDN of the mail server to zimbra and 2 external servers for outside world searches.
    I'm inclined to move the box outside the firewall if I thought it would fix the issue.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default dns?

    If it works in qmail, then it's probably not a dns issue. Are dns lookups enabled in postfix (check the mta tab, or postconf disable_dns_lookups)

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    16
    Rep Power
    9

    Default

    That was the problem. I had made the change when I installed the internal DNS and apparently didn't save the info. I left the site & haven't had access to the GUI.
    Thanks for the help.

Similar Threads

  1. 3.0 to 4.5.3 Upgrade failed (mysql error)
    By dealt in forum Installation
    Replies: 35
    Last Post: 03-19-2007, 10:30 PM
  2. DNS in a nutshell part two (For dummies)
    By daimer77 in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 12-18-2006, 05:28 PM
  3. DNS Strategies and Best Practices, and a SLES10 Request
    By LMStone in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 10-14-2006, 07:51 AM
  4. Yet another get.DirectContext issue
    By dccpark in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 03-08-2006, 12:25 PM
  5. system failure: getDirectContext
    By avisser in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 10-12-2005, 05:32 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •