Results 1 to 5 of 5

Thread: Zimbra 8.0.2 very slow webui after upgrade from 7.1.x

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    38
    Rep Power
    5

    Default Zimbra 8.0.2 very slow webui after upgrade from 7.1.x

    Hello all,
    i have upgrade our zimbra server with the latest 8.0.2 version 2 weeks ago.

    Before this upgrade, all work fine.
    After upgrade, the webui was very slow, with many error message, wheeling mouse cursor, and 503 error message.

    Exemple:
    Server error:
    Code d'erreur : CSFE_SVC_ERROR Method: NoOpRequest Détails :HTTP response status 503


    My zimbra version:
    8.0.2_GA_5569.FOSS SLES 11 SP2
    Running on XenServer.
    VM with 2 processors, 4GB RAM.

    We have about 50 account on this server.

    Any idea? Same problem? Many thanks and best regards.


    EDIT:
    A new error occured in the webui:

    Une erreur réseau s'est produite.
    method: [unknown]
    msg: system failure: error while proxying request to target server: HTTP/1.1 503 Service Unavailable
    code: service.FAILURE
    detail: soap:Receiver
    trace: qtp1290340102-1405:http://192.168.1.14:80/service/soap/...062e8049df55f9
    request:

    Body: {
    MsgActionRequest: {
    _jsns: "urn:zimbraMail",
    action: {
    id: "532649",
    l: "2d238739-7dde-464c-8c07-ace516138b5a:61805",
    op: "move"
    }
    }
    },
    Header: {
    context: {
    _jsns: "urn:zimbra",
    account: {
    _content: "myuser@mydomain.com",
    by: "name"
    },
    authToken: "(removed)",
    notify: {
    seq: 129
    },
    session: {
    _content: 1651,
    id: 1651
    },
    userAgent: {
    name: "ZimbraWebClient - FF18 (Mac)",
    version: "8.0.2_GA_5569"
    }
    }
    }
    Last edited by ducommun; 01-29-2013 at 02:37 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    38
    Rep Power
    5

    Default

    Auto-reply

    I have found this.
    http://www.zimbra.com/forums/announc...1-8-0-2-a.html

    I will try a few days and report status here.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Greenwood, IN
    Posts
    90
    Rep Power
    9

    Default

    Did you have any luck?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    38
    Rep Power
    5

    Default

    Yes, the soap error was resolved.

    But, i have a new problem, same that the high cpu java usage in 7.1.x, it's really strange and i can't find a solution for this.

    I have no log, or i can't found it.. But, in the webui, i have a wheeling wheel, and if i try to read, move, delete a message, that take very long time.

    If i make a top: i have two instance of java process with 20% processor.

    This is my java localconfig:

    zmlocalconfig | grep java
    javamail_imap_debug = false
    javamail_imap_enable_starttls = true
    javamail_imap_test_timeout = 20
    javamail_imap_timeout = 60
    javamail_pop3_debug = false
    javamail_pop3_enable_starttls = true
    javamail_pop3_test_timeout = 20
    javamail_pop3_timeout = 60
    javamail_smtp_debug = false
    javamail_smtp_enable_starttls = true
    javamail_smtp_timeout = 60
    javamail_zparser = true
    javamail_zsmtp = true
    mailboxd_java_heap_new_size_percent = 25
    mailboxd_java_heap_size = 1024
    mailboxd_java_options = -server -Djava.awt.headless=true -Dsun.net.inetaddr.ttl=60 -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:PermSize=128m -XX:MaxPermSize=128m -XX:SoftRefLRUPolicyMSPerMB=1 -verbose:gc -XX:+PrintGCDetails -XX:+PrintGCTimeStamps -XX:+PrintGCApplicationStoppedTime -XX:-OmitStackTraceInFastThrow -Djava.net.preferIPv4Stack=true
    mailboxd_truststore = /opt/zimbra/java/jre/lib/security/cacerts
    spnego_java_options = -Djava.security.krb5.conf=${mailboxd_directory}/etc/krb5.ini -Djava.security.auth.login.config=${mailboxd_direct ory}/etc/spnego.conf -Djavax.security.auth.useSubjectCredsOnly=false
    zimbra_java_home = /opt/zimbra/java
    zimbra_java_path = java
    zimbra_zmjava_java_ext_dirs =
    zimbra_zmjava_java_library_path =
    zimbra_zmjava_options = -Xmx256m -Djava.net.preferIPv4Stack=true


    Any idea? Would you like other log?..

    Many thanks for your help and best regards.
    Last edited by ducommun; 02-12-2013 at 01:32 AM.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    38
    Rep Power
    5

    Default

    Auto-reply one more time

    I have solve this by changing the mailboxd_java_options as follow:

    mailboxd_java_options = -server -Djava.awt.headless=true -Dsun.net.inetaddr.ttl=60 -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:PermSize=196m -XX:MaxPermSize=350m -XX:SoftRefLRUPolicyMSPerMB=1 -verbose:gc -XX:+PrintGCDetails -XX:+PrintGCTimeStamps -XX:+PrintGCApplicationStoppedTime -XX:-OmitStackTraceInFastThrow -Djava.net.preferIPv4St

Similar Threads

  1. Zimbra WebUI failure to login due to timeout
    By BarthezZ in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 02-09-2012, 10:54 AM
  2. Zimbra WebUI failure to login due to timeout
    By BarthezZ in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 02-09-2012, 10:54 AM
  3. [SOLVED] Slow webfrontend after Upgrade
    By MyLive in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 09-07-2010, 11:16 PM
  4. Slow IMAP performance after upgrade to 5.x?
    By DanCody in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 04-10-2009, 04:25 PM
  5. Zimbra admin running VERY slow after upgrade
    By aBs0lut3-z3r0 in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 04-25-2008, 09:13 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •