Results 1 to 4 of 4

Thread: Server Start Notification Message!!

  1. #1
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    1
    Rep Power
    3

    Default Server Start Notification Message!!

    Hi I have Zimbra 8.0.2 FOSS installed in our office.

    Everyday I am getting 30+ message for Server Start & Server Stop Notification though the service started 20 days ago.

    It is annoying to get it thrice a day.

    How do disable that notification.

    mail zmconfigd[15955]: Service status change: mail.domainname.com stats changed from stopped to running

    I am getting it for sasl,snmp,spell,mta.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    11
    Rep Power
    3

    Default

    Hi,
    Setting smtp_notify to no in /opt/zimbra/conf/localconfig.xml using zmlocalconfig and then "zmswatchctl restart" should disable the notifications (but of course you will not receive any mails if a service is stopped). See /opt/zimbra/conf/swatchrc and /opt/zimbra/conf/swatchrc.in. I have also noticed that I receive such notifications for services started or stopped several days ago (I am using ZCS 8.0.2).
    Mathieu

  3. #3
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Poland
    Posts
    12
    Rep Power
    3

    Default

    Hi,
    same issue here. From yesterday I started getting a lot of notification messages from zmconfigd, but they are for services started few hours/days ago!

    Please help.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Poland
    Posts
    12
    Rep Power
    3

    Default

    I've investigated this issue (because it still continues) and:
    - still getting email notification that zimbra services were restarted about 9 A.M - now its 6 P.M. (it really was, but the notifications are still coming every 3 hours - 5 emails at once)
    - zimbra services seems working good, no errors in logs, zmcontrol status returns "running" for all services, they are not really being restarted when the emails came
    - at 14:34:51 I restarted zmswatch (zmswatch.log was cleared then) and now it is:
    *** swatch version 3.2.3 (pid:3082) started at Thu Nov 14 14:34:51 CET 2013

    SMTP notification: Nov 14 08:58:28 mail zmconfigd[32139]: Service status change: mail.example.com mta changed from stopped to running
    SNMP notification: Nov 14 08:58:28 mail zmconfigd[32139]: Service status change: mail.example.com mta changed from stopped to running
    SMTP notification: Nov 14 08:58:28 mail zmconfigd[32139]: Service status change: mail.example.com sasl changed from stopped to running
    SNMP notification: Nov 14 08:58:28 mail zmconfigd[32139]: Service status change: mail.example.com sasl changed from stopped to running
    SMTP notification: Nov 14 08:58:28 mail zmconfigd[32139]: Service status change: mail.example.com snmp changed from stopped to running
    SNMP notification: Nov 14 08:58:28 mail zmconfigd[32139]: Service status change: mail.example.com snmp changed from stopped to running
    SMTP notification: Nov 14 08:58:28 mail zmconfigd[32139]: Service status change: mail.example.com spell changed from stopped to running
    SNMP notification: Nov 14 08:58:28 mail zmconfigd[32139]: Service status change: mail.example.com spell changed from stopped to running
    SMTP notification: Nov 14 08:58:29 mail zmconfigd[32139]: Service status change: mail.example.com stats changed from stopped to running
    SNMP notification: Nov 14 08:58:29 mail zmconfigd[32139]: Service status change: mail.example.com stats changed from stopped to running
    Its strange that information that swatch started is from 14:34:51 CET 2013 but log entries have earlier time (08:58:29).
    The same entries are being appended every (about) 3 hours when the notification emails are sent.
    Above entries also exists in /var/log/zimbra.log but only once, like they should (no repeating).

    Whole situation started happening after:
    - adding new email domain
    - adding some email address aliases (they are cross-domain i.e. addr: john@example.com, alias: tom@foo.com), don't know if it is proper
    - restarting all zimbra servers (mailbox and smarthost)

    Zimbra Version:
    zimbra-core_8.0.5.GA.5839.UBUNTU12.64_amd64.deb
    zimbra-ldap_8.0.5.GA.5839.UBUNTU12.64_amd64.deb
    zimbra-logger_8.0.5.GA.5839.UBUNTU12.64_amd64.deb
    zimbra-mta_8.0.5.GA.5839.UBUNTU12.64_amd64.deb
    zimbra-snmp_8.0.5.GA.5839.UBUNTU12.64_amd64.deb
    zimbra-store_8.0.5.GA.5839.UBUNTU12.64_amd64.deb
    zimbra-apache_8.0.5.GA.5839.UBUNTU12.64_amd64.deb
    zimbra-spell_8.0.5.GA.5839.UBUNTU12.64_amd64.deb
    zimbra-memcached_8.0.5.GA.5839.UBUNTU12.64_amd64.deb
    zimbra-proxy_8.0.5.GA.5839.UBUNTU12.64_amd64.deb

    Completely have no idea how to fix.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 04-22-2011, 04:44 AM
  2. Delivery notification message
    By Mindaugas in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 01-13-2011, 04:13 AM
  3. Message Notification/Fwding Formatting
    By chrisfink in forum Developers
    Replies: 0
    Last Post: 04-27-2009, 12:53 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 07-29-2008, 08:55 AM
  5. New Message Notification
    By bstamper in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 09-30-2005, 08:52 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •