Results 1 to 6 of 6

Thread: MTA / STATS stop & start frequently

  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Trento - Italy
    Posts
    13
    Rep Power
    4

    Default MTA / STATS stop & start frequently

    frequently during the day, the MTA services & STATS stop and restart a few seconds later.
    Here's an example of the email messages that I receive.

    -- STOP message
    Feb 20 09:28:02 zimbra zmconfigd[638]: Service status change: zimbra.geatrentinaservizi.com mta changed from running to stopped
    Feb 20 09:28:02 zimbra zmconfigd[638]: Service status change: zimbra.geatrentinaservizi.com stats changed from running to stopped
    --START message
    Feb 20 09:29:03 zimbra zmconfigd[638]: Service status change: zimbra.geatrentinaservizi.com stats changed from stopped to running
    Feb 20 09:29:03 zimbra zmconfigd[638]: Service status change: zimbra.geatrentinaservizi.com mta changed from stopped to running

    Can you help me understand what's going on?

    thanks
    Alessio

    Ubuntu 10.04 - Zimbra 8.0.2 OSE

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    I'm getting the same or similar. Sometimes during the day it's more frequent then other.

    Running CentOS 6.4x86 - Zimbra 8.0.5 OSE

    Anything that can be changed to get around this?

  3. #3
    Join Date
    May 2009
    Posts
    46
    Rep Power
    6

    Default

    have you found a solution for this problem?

    i'm still getting that reports as well.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Vietnam
    Posts
    28
    Rep Power
    2

    Default

    I ran OSS version 8.0.4 for year and now suddenly stats service keeps stopping and starting many times a day. Permission in zmstat folder is zimbra.zimbra. zmstatctl status show everything is running well.
    I am thinking about upgrade my system to 8.0.7.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Vietnam
    Posts
    28
    Rep Power
    2

    Default

    I monitor my zimbra all day today. MTA service has just restarted automatically. Here are some info:
    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol -v
    Release 8.0.4_GA_5737.RHEL6_64_20130524120036 RHEL6_64 FOSS edition.
    #dmesg
    zmstat-ldap[4440]: segfault at 7fcc0046c350 ip 00007fcd0046c350 sp 00007fff2c01a660 error 14 in libperl.so[7fcd003cc000+162000]
    [root@mail zmstat]# cat /opt/zimbra/log/zmswatch.out

    *** swatch version 3.2.3 (pid:5337) started at Thu Aug 7 04:37:04 ICT 2014

    SMTP notification: Aug 7 15:39:25 mail zmconfigd[4573]: Service status change: mail.abc.com mta changed from running to stopped
    SNMP notification: Aug 7 15:39:25 mail zmconfigd[4573]: Service status change: mail.abc.com mta changed from running to stopped
    SMTP notification: Aug 7 15:40:27 mail zmconfigd[4573]: Service status change: mail.abc.com mta changed from stopped to running
    SNMP notification: Aug 7 15:40:27 mail zmconfigd[4573]: Service status change: mail.abc.com mta changed from stopped to running
    /var/log/message
    Aug 7 15:39:25 mail zmconfigd[4573]: Fetching All configs
    Aug 7 15:39:25 mail zmconfigd[4573]: All configs fetched in 0.03 seconds
    Aug 7 15:39:25 mail zmconfigd[4573]: Executed: /opt/zimbra/bin/postfix status norewrite returned 1 (14 - 13) (0.48 sec)
    Aug 7 15:39:25 mail zmconfigd[4573]: Service status change: mail.abc.com mta changed from running to stopped
    Aug 7 15:39:26 mail postfix/pickup[13837]: 46BD62037B3: uid=498 from=<zimbra>
    Aug 7 15:39:26 mail postfix/cleanup[4901]: 46BD62037B3: message-id=<20140807083926.46BD62037B3@abc.com>
    .....
    .....
    Aug 7 15:40:26 mail zmconfigd[4573]: Fetching All configs
    Aug 7 15:40:26 mail zmconfigd[4573]: All configs fetched in 0.04 seconds
    Aug 7 15:40:27 mail zmconfigd[4573]: Service status change: mail.sws.vn mta changed from stopped to running
    Aug 7 15:40:27 mail zmconfigd[4573]: Watchdog: service antivirus status is OK.
    Aug 7 15:40:27 mail zmconfigd[4573]: All rewrite threads completed in 0.00 sec
    Aug 7 15:40:27 mail zmconfigd[4573]: All restarts completed in 0.00 sec
    Hope someone can help me point out the secret.

    Regards,
    Minh.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Vietnam
    Posts
    28
    Rep Power
    2

    Default

    Hi all,

    After long time monitoring the server, I discovered that services restarting issue is caused by hardware performance and maybe VMWARE ESXi. I replaced the hard disk and everything is OK now.

    Hope this help someone.

    Minh

Similar Threads

  1. Zimbra Stats service stops frequently
    By waseemz in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 07-14-2011, 09:08 AM
  2. Replies: 6
    Last Post: 05-21-2010, 02:57 PM
  3. stats service stop
    By FullMetalAlchemist in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 12-21-2009, 09:19 PM
  4. [SOLVED] Stop server start/stop messages
    By MTecknology in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 08-26-2008, 07:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •