Results 1 to 4 of 4

Thread: changing web interface from port 80

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    23
    Rep Power
    8

    Question changing web interface from port 80

    I have ZCS 4.0.3 running smoothly, except for one thing Iīd like to change. Previously I had Mdaemon and itīs web client was accessed on port 3000. Iīd like Zimbra to use that port (3000) instead of 80. Iīve read several posts but none of the advice seems to work for me.

    So far I have changed the ports in tomcatīs web.xml and server.xml files to 3000 and tested using http://server:3000 but the most I get is the default apache test page. SOS!

    Mutinda.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    You don't have to change anything in the xml files... This is handled through zmprov command line tool.

    http://www.zimbra.com/forums/showthread.php?t=2269

  3. #3
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    23
    Rep Power
    8

    Default nothing doing!

    Hi Klug.

    Thanks for the link; the zimbra command

    zmprov ms SERVERNAME zimbraMailPort 3000

    worked and changed all the relevant files (web.xml, etc...I checked.) After that I did a tomcat restart but all I get on port 3000 is the Apache test page (STILL!) Grr <- that frustration is directed toward me!

    What else havenīt I done?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    23
    Rep Power
    8

    Talking ok, its good now!!!



    Double joy is all i feel right now!! I restarted tomcat again and this time it picked. My web interface is officially on port 3k. Three cheers Klug.

    An elated, Mutinda.

Similar Threads

  1. initializing ldap...FAILED(256)ERROR
    By manjunath in forum Installation
    Replies: 39
    Last Post: 06-07-2013, 10:27 AM
  2. 3.0 to 4.5.3 Upgrade failed (mysql error)
    By dealt in forum Installation
    Replies: 35
    Last Post: 03-19-2007, 10:30 PM
  3. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 09:19 AM
  4. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 10:34 PM
  5. MTA is Dying after yum update
    By tonyawbrey in forum Administrators
    Replies: 27
    Last Post: 04-02-2006, 06:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •