I have ZCS FOSS 8.0.3 and just noticed that zmconfigd is not running on one server for some reason. Every few minutes I see this within the zimbra.log file:

Mar 19 08:27:08 zimbra zmconfigd[10744]: zmconfigd started on zimbra.niesc.k12.in.us with loglevel=3 pid=10744
Mar 19 08:27:08 zimbra zmconfigd[10744]: Fetching All configs
Mar 19 08:27:09 zimbra zmconfigd[10744]: All configs fetched in 0.59 seconds
Mar 19 08:27:11 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/etc/jetty.xml with mode 440 (0.54 sec)
Mar 19 08:27:11 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/postfix/conf/master.cf with mode 440 (0.11 sec)
Mar 19 08:27:11 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/web.xml with mode 440 (0.17 sec)
Mar 19 08:27:11 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/jetty-env.xml with mode 440 (0.00 sec)
Mar 19 08:27:11 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/opendkim.conf with mode 440 (0.02 sec)
Mar 19 08:27:11 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/clamd.conf with mode 440 (0.08 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/log4j.properties with mode 440 (0.09 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/mta_milter_options with mode 440 (0.01 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/opendkim-localnets.conf with mode 440 (0.02 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/spnego_java_options with mode 440 (0.01 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/etc/jetty.properties with mode 440 (0.04 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/etc/krb5.ini with mode 440 (0.02 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/dspam.conf with mode 440 (0.05 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/postfix/conf/tag_as_originating.re with mode 440 (0.00 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/freshclam.conf with mode 600 (0.02 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/stats.conf with mode 440 (0.02 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/sasl2/smtpd.conf with mode 440 (0.01 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/postfix/conf/tag_as_foreign.re with mode 440 (0.01 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/web.xml with mode 440 (0.29 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/etc/spnego.properties with mode 440 (0.02 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/jetty-env.xml with mode 440 (0.01 sec)
Mar 19 08:27:12 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/amavisd.conf with mode 440 (0.23 sec)
Mar 19 08:27:13 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/webapps/service/WEB-INF/web.xml with mode 440 (0.25 sec)
Mar 19 08:27:13 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/postfix_header_checks with mode 440 (0.04 sec)
Mar 19 08:27:13 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/etc/spnego.conf with mode 440 (0.03 sec)
Mar 19 08:27:13 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimlet/WEB-INF/web.xml with mode 440 (0.04 sec)
Mar 19 08:27:13 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/sa/salocal.cf with mode 440 (0.06 sec)
Mar 19 08:27:13 zimbra zmconfigd[10744]: Rewrote: /opt/zimbra/conf/saslauthd.conf with mode 440 (0.01 sec)
Mar 19 08:27:14 zimbra zmconfigd[10744]: All rewrite threads completed in 3.90 sec
Mar 19 08:27:14 zimbra zmconfigd[10744]: All restarts completed in 0.00 sec
Mar 19 08:27:14 zimbra zmconfigd[10744]: Error creating listener socket on port 7171: (98, 'Address already in use')
Mar 19 08:27:14 zimbra zmconfigd[10744]: zmconfigd service already running, exiting
Mar 19 08:27:14 zimbra zmconfigd[10744]: zmconfigd: shutting down


I have searched the many log files and can not figure out why this is happening. Does zmconfigd use port 7171 as I am not able to find any resource on this port through google. According to a netstat it says java is using this port and upon running ps -ax I do see a process of java which has many command options related to zimbra.

This server has been running without any issue until I tried to enable dspam and pyzor to help reduce the amount of spam users were receiving in the inbox. I have rebooted the server before leaving the office yesterday hoping that would solve this issue but as of this morning it has not.

Anyone with more experience with zimbra be able to give some insight into this issue?